31. 5. 2022, 15:33 | Vir: STA

Idealna enajsterica lige prvakov: koliko igralcev prihaja iz vrst Reala?

Profimedia

Francozu sta dva hat-tricka v odločilnih tekmah prinesla priznanje za najboljšega posameznika v letošnji izvedbi najboljšega evropskega klubskega tekmovanja.

Francoski nogometni reprezentant Karim Bernzema, ki je z madridskim Realom minulo soboto osvojil ligo prvakov, je bil izbran za najboljšega igralca tega evropskega klubskega tekmovanja sezone 2021/22, ki poteka pod okriljem Evropske nogometne zveze. Znana je tudi Uefina najboljša enajsterica lige prvakov.

Najbolj zaslužen za rekordno število naslovov

Nagrado je podelila Uefina tehnična komisija, ki je prepoznala ključno vlogo Francoza pri Realovi poti do rekordne 14. zvezdice v ligi prvakov.

Štiriintridesetletni Benzema je v izločilnih bojih to sezono v LP zabil deset golov, vključno z dvema zaporednima hat-trickoma proti PSG in v četrtfinalu proti Chelseaju.

Najboljši strelci v zgodovini tekmovanja

Skupno je letos Benzema dosegel 15 zadetkov v ligi prvakov in tako postal tudi najboljši strelec letošnjega tekmovanja. Seznam najboljših strelcev je na Twitterju objavila tudi Uefa. 

S skupno 86 zadetki na kontu je Benzema tretji najboljši strelec lige prvakov skupaj s Poljakom Robertom Lewandowskim. Omenjena zaostajata le za Argentincem Lionelom Messijem (125 golov) ter Portugalcem Cristianom Ronaldom (140).

V najboljših enajst kar štirje Madridčani

Uefina komisija je razglasila tudi najboljšo enajsterico LP, v kateri so vratar Thibaut Courtois; Belgijec je bil izbran tudi za najboljšega igralca finalne tekme, Hrvat Luka Modrić in Brazilec Vinicius Junior, ki je v soboto dosegel odločilni zadetek proti Liverpoolu. 

Prvo enajsterico po mnenju Uefe sestavljajo tudi štirje igralci poraženca finala. To so Anglež Trent Alexander-Arnold, Nizozemec Virgil van Dijk, Škot Andy Robertson in Brazilec Fabinho. Ekipo dopolnjujejo še Chelseajev branilec Antonio Rudiger iz Nemčije, vezist Manchester Cityja Belgijec Kevin de Bruyne in Francoz, prva zvezda PSG-ja, Kylian Mbappe.

b

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord