30. 5. 2022, 22:38

Kaj je Messi povedal o zmagovalcu Lige prvakov?

Profimedia

Argentiski zvezdnik v intervjuju za argentinski medij dejal, da Lige prvakov ne osvoji vedno najboljša ekipa.

Lionel Messi si želi, da bi ponovno osvojil to prestižno evropsko tekmovanje. Žal mu je, da mu v tej sezoni ni uspelo in dodal, da v dvobojih ne zmaga vedno boljša ekipa.

"Ne da bi komurkoli želel vzeti zasluge, a Real Madrid ni bil najboljši v Ligi prvakov. Zelo dobro vem, kaj je Real Madrid. Vedel sem, kaj se nam lahko zgodi v osmini finala in to se je tudi zgodilo," je dejal Messi.

"Lahko se zgodi kaj nepredvidenega,kot se je to zgodilo Cityju, Chelseaju in Liverpoolu. To ni prvič, Liga prvakov je situacija, v kateri najboljši ne zmaga vedno. Obstajajo specifični trenutki in psihološki trenutki, ko te že najmanjša napaka usodnae. Pri Realu so te stresne situacije najbolje obvladali in zato so prvaki," je dodal argentinski nogometni mojster.

Messi je v Španiji še vedno priljubljen. Na trening argentinske reprezentance v španskem Bilbau je prišlo kar 50 tisoč gledalcev, da bi čarovnika še enkrat videli žogo brcati na španskih zelenicah. 

Komu gre Zlata žoga?

Messi je osvojil zlato žogo za leto 2021, nar kar je Robert Lewandowski dejal, da bi morala pripadati njemu.

"Vsak ima pravico povedati, kar hoče. Ne strinjam se s tem, kar je rekel, vendar mi je vseeno. Povedal sem, kar sem mislil. Še vedno mislim, da si je zlato žogo zaslužil leto prej, lani pa ne. To sem mu povedal in pustil, da razume, kako hoče. Karim Benzema si to letos zasluži in glede tega nimam niti najmanjše dileme. Osvojil je Ligo prvakov in La Ligo, imel je spektakularno sezono in bil ključni mož na vsaki tekmi izločilne faze. Prepričan sem, da bo osvojil zlato žogo," je dejal Messi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord