J. B. | 11. 4. 2023, 12:06

Celjsko bogastvo ni bilo dovolj: Mario Kvesić se je zahvalil tekmecu Olimpije, zanimajo ga zgolj zmaji

Sportklub/posnetek zaslona

V tej sezoni slovenskega prvenstva eden najboljših posameznikov je razkril načrte glede svoje prihodnosti.

V Celju domuje nogometni klub, ki se lahko pohvali, da ima na svojem bančnem računu veliko denarja. Zelo veliko. Ne zato, ker bi bil tako uspešen, razlog se skriva v rusko-ukrajinskih investitorjih, ki so že pred časom vstopili v vodstvo kluba iz knežjega mesta. Celjski nogometni kolektiv napaja bogastvo rusko-britanskega poslovneža Maksima Demina, ki je bil med drugim kar 11 let tudi prvi mož angleškega kluba Bournemouth.

NK Olimpija Ljubljana

Celjani dobro stanje na bančnem računu s pridom izkoriščajo. V zadnjih letih so v svoj mladinski pogon pripeljali kopico najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev.

Tudi člansko moštvo je bilo v tem obdobju deležno popolne prenove.

Klub, ki domuje na stadionu Z'dežele, je v nakupe novih igralcev vložil za slovenske razmere ogromno denarja, posledično v Celju domujejo posamezniki, ki spadajo med najbolje plačane nogometaše v Prvi ligi Telemach.

Trinajst golov in deset podaj na 36 tekmah

Čeprav vse našteto še ni obrodilo sadov in bo Celje tudi aktualno sezono zaključilo brez osvojene lovorike, v mestu ob Savinji ne želijo vreči puške v koruzo. Že poleti se obetajo nove kadrovske peripetije, eden tistih, ki se je znašel na seznamu želja celjskega kluba, pa je tudi Mario Kvesić.

NK Olimpija Ljubljana

Izkušeni nogometaš iz Bosne in Hercegovine v tej sezoni blesti v dresu Olimpije. V vseh tekmovanjih je odigral 36 tekem, na katerih se je 13-krat vpisal med strelce, 10-krat med podajalce. Z odličnimi igrami je padel v oči tudi Celju, toda pogajanja, do katerih je prišlo v zadnjem obdobju, niso obrodila sadov.

V Sloveniji je Olimpija edina

"Veliko se je govorilo o Celju. Bili smo v stikih, vodstvo Celja je želelo, da bi jih okrepil, a to ni realno. Olimpiji sem zelo hvaležen. V trenutku, ko nisem vedel, kje bom nadaljeval kariero, so mi odprli vrata. Potem sem odšel v Južno Korejo, a v obdobju, ko se je življenje začelo zapletati zaradi koronavirusa, iskal rešitev iz nastalega položaja. Tedaj mi je Olimpija spet priskočila na pomoč. Zato bom, če bom ostal v Sloveniji, še naprej igral le za Olimpijo," je kot gost oddaje Pod prečko na Sportklubu poudaril Mario Kvesić.

NK Olimpija Ljubljana

Izkušenemu nogometašu poleti poteče pogodba, kar pomeni, da bo imel proste roke. To bi lahko izkoristil tudi za skok na tuje, kar - kot pravi - ni nemogoče. Toda če ponudbe, ki jih bo prejel, ne bodo pretirano višje od tega, kar mu ponuja Olimpije, potem se še ne bo poslovil od Ljubljane.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol