J. B. | 21. 3. 2023, 11:00

Na nogometni tekmi v Sloveniji se je iskrilo: Albert Riera užaljen zaradi kletvice, Dejan Grabić razkril, kaj mu je zabrusil

YouTube/NŠ Mura/NK Olimpija/fotomontaža

V priljubljeni nogometni oddaji Pod prečko na Sportklubu je med drugim gostoval trener Mure in pojasnil svojo plat odmevnega spora.

Čeprav je bitka za slovenskega nogometnega prvaka bolj kot ne odločena, saj ima vodilna Olimpija na prvem mestu kar 15 točk prednosti pred Mariborom, je dogajanje v Prvi ligi Telemach pestro, da bi bilo težko bolj.

Za to med drugim skrbi Albert Riera, španski trener Olimpije, ki s svojimi medijskimi nastopi in obnašanjem ob robu zelenic še kako dviguje prah.

Albert Riera je za šov poskrbel tudi v nedeljo, ko je Olimpija gostovala v Murski Soboti in izgubila z 1:2. Nekoč vrhunski nogometaš, ki je igral za Manchester City in Liverpool, se je po tekmi zapletel v spor z domačim trenerjem Dejanom Grabićem. Temu je želel čestitati za zmago, toda Grabić ga je zavrnil.

"Razočaran sem nad trenerjem nasprotne ekipe. Nisem pričakoval tega po tekmi, moral bi biti fair play. Kaj se je zgodilo? Vprašajte ga. Če je iskren, vam bo povedal, kaj mi je rekel. Spet žaljivka. Tokrat se je vsaj zame zgodilo marsikaj, kar ni nogomet. Ne moremo govoriti veliko o nogometu, ker ga ni bilo," je bil vidno besen Albert Riera.

YouTube/NŠ Mura/posnetek zaslona

Po prespani noči je svojo plat zgodbe predstavil tudi Dejan Grabić, ki je gostoval v priljubljeni nogometni oddaji Pod prečko.

'Odstrani se, nočem govoriti s tabo'

"Na posnetku se je videla tretja konfrontacija, niti ne prva. Do tega trenutka sem bil v odličnih odnosih z Albertom. Name se ni nikoli spravljal, tako kot se je na druge trenerje in klube. Ampak njegova prva reakcija, ko naj bi mi dal roko in mi čestital ... Normalno se mi zdi, da bi rekel: ‘Joj, srečo ste imeli, bunker ste igrali’. Ampak se zgodi, daš roko. Jaz jo dam," je v oddaji Pod prečko, ki si jo lahko vsak ponedeljek ogledate na Sportklubu, dejal Grabić.

"Namesto tega me je, bom rekel, napadel. Naše igralce in našo ekipo. S podobno izjavo, kot smo jo slišali že velikokrat. V tem trenutku sem mu rekel v angleščini: ‘Albert, odstrani se’. Saj si znate predstavljati, kako. ‘Odstrani se, nočem govoriti s tabo’."

Dejan Grabić, ki je na klop Mure prišel nedolgo tega, potem ko je pred tem vrsto let vodil ekipo ljubljanskega Brava, je v nadaljevanju priznal, da je v smeri Alberta Riere iz njegovih ust res poletela žaljivka.

Prvič, drugič, tretjič

"Začel je riniti vame. Prvič, drugič, tretjič. In vsakič je dobil isti odgovor: ‘Albert, prosim, odstrani se. Ne govorim s tabo in nočem govoriti s tabo, ker nisi korekten’. In to je vsa resnica," je poudaril 42-letni strokovnjak.

NK Olimpija Ljubljana

Dejan Grabić je kot gost oddaje Pod prečko zaključil: "Ko me je tretjič začel grabiti, sem odreagiral. To je spet distrakcija od vsega. Mislim, da to zelo spretno uporablja ob vsakem porazu. To je taktika Joseja Mourinha. Vsakič naredi škandal, da odvrne pozornost od vsebine na igrišču. In mi se spet pogovarjamo o nesmiselnih stvareh, namesto da bi se pogovarjali o igralcih Olimpije in igralcih Mure. O talentih, o taktiki. To je vsa zgodba. To ni bila žaljivka, to so bile besede f*** off, saj si predstavljate. V trenutku, ko je bil nespoštljiv do igralcev in do Mure."

Celotno oddajo Pod prečko, v kateri sta gostovala tudi nekdanji nogometaš Mitja Viler in športni komentator Goran Obrez, si lahko ogledate na tej povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.