R. E. | 7. 3. 2023, 09:26

V oddaji Pod prečko: športni direktor Olimpije pojasnil, da so očitki o "prevarantih" v upravi neutemeljeni

Sportklub/posnetek zaslona

V najbolj nogometni oddaji v Sloveniji je bilo spet zanimivo. V studiu Sportkluba je tokrat gostoval Goran Boromisa, eden najvidnejših funkcionarjev ljubljanskega kluba, in kot gost oddaje Pod prečko odgovoril tudi na številne očitke, ki letijo v smeri vodstva zeleno-belih.

Ponedeljkovi večeri so na slovenski športni televiziji Sportklub rezervirani za nogometno oddajo Pod prečko. Tako je bilo tudi tokrat. Voditelj Miha Penko je v studiu tokrat gostil Gorana Boromiso, športnega direktorja Olimpije, in ga soočil z očitki, da ima vodilni klub slovenskega prvenstva resne težave v upravi kluba.

Kaznovala jih je tudi UEFA

Že ptički na vejah čivkajo o domnevnih finančnih tegobah Olimpije, ki je navsezadnje pred dnevi prejela tudi kazen s strani Evropske nogometne zveze (UEFA). Olimpija mora plačati finančno kazen v višini 100.000 evrov, zaradi plačne nediscipline ji je bila izrečena tudi pogojna kazen v obliki prepovedi igranja v evropskih pokalih. Ta bo aktivirana, če bo Olimpija v sezoni 2023/24 vnovič kršila finančna pravila.

Sportklub/posnetek zaslona

"Pred novim letom se je pisalo, kako nam bodo vzeli točke, kako bomo izpadli v peto ligo. Govorili so, prodati boste morali vse, samo, da preživite, a na današnji dan je vse poplačano. Vse. Uefino kazen še ne morem komentirati, a če pride do nje, bodo plačali tudi to," je kot gost v oddaji Pod prečko poudaril Goran Boromisa.

Tokratno oddajo Pod prečko, v kateri sta gostovala športni direktor Olimpije Goran Boromisa in direktor Domžal Matej Oražem, si lahko ogledate na tej povezavi.

Hrvaški funkcionar je nadaljeval: "O kakšni destabilizaciji ni govora. Uprava je to dokazala. Vsi igralci so plačani, tako za nazaj kot bodo tudi naprej. Stvari so zelo preproste."

Sportklub/posnetek zaslona

Toda dejstvo je, da so se v preteklosti zgodile številne negativne stvari, zaradi katerih so navijači Olimpije razumljivo sumničavi. Navsezadnje so se Ljubljančani lani poleti več dni vračali z evropske tekme v Luksemburgu, potem ko so nogometaši zamudili letalo in se morali na koncu v Ljubljano vrniti kar z avtobusom.

Sportklub/posnetek zaslona

"Ni lahko plačati starih dolgov, prevzeti klub in reševati sprotne stvari. To veliko stane, a zdaj smo pokazali, da gremo tako organizacijsko kot finančno v pravo smer. In nikakor ne drži, da ni denarja, da smo prevaranti. Če bi bilo to res, bi prodali Vidovška, Elšnika, Sešlarja, Ratnika, Doffa, Rui Pedra ..., a nič od tega se ni zgodilo. V vsakem klubu so težave, kje jih ni, a stanje je stabilno, to dokazuje tudi lestvica," je pred kamero Sportkluba dodal Goran Boromisa.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec