J. B. | 15. 3. 2023, 08:41

Nekdanji zvezdnik Olimpije spregovoril o grozljivi izkušnji iz časov v Ljubljani: "Poklicali so me na policijsko postajo, nato pa ..."

Profimedia

Sportklub je v tokratni oddaji Pod prečko gostil Agima Ibraimija, makedonskega nogometaša, ki je vrsto let navduševal nogometne navdušence v deželi na sončni strani Alp.

V nogometni oddaji Pod prečko, ki je vsak ponedeljek zvečer na sporedu na Sportklubu, je v tem tednu gostoval legendarni Agim Ibraimi, nogometaš iz Severne Makedonije, ki je zlata leta svoje kariere preživel v Sloveniji.

Agim Ibraimi je v deželico na sončni strani Alp prišel že leta 2008, ko je bil še rosno mlad. Tedaj je podpisal za Olimpijo in v zeleno-belem dresu dokazal, da premore veliko talenta.

Toda prav v Ljubljani je danes 34-letni nogometaš doživel grozljivo izkušnjo, ki je nikdar ne bo pozabil. O njej je tokrat spregovoril tudi v studiu oddaje Pod prečko.

"V moji drugi sezoni, ko smo igrali v prvi ligi, je maja zjutraj prišel klic, da se moram javiti na policijo. Mislil sem, da se šali nekdo izmed mojih soigralcev," je začel Agim Ibraimi. Toda ni ga klical nihče od njegovih soigralcev, nihče se ni šalil z njim. 

Profimedia

Tri mesece brez delovnega dovoljenja

"Zares sem moral oditi na policijsko postajo Bežigrad, in sicer skupaj s soigralcem Milanom Purovićem, ki je takrat prišel iz lizbonskega Sportinga. Na policijski postaji so mi pojasnili, da sem že tri mesece brez delovnega dovoljenja. S policijskim prevoznim sredstvom smo se tako odpeljali do hrvaške meje. Dejansko so me izgnali iz države," je nadaljeval Ibraimi.

Profimedia

Celotna zgodba je imela kljub vsemu srečen konec. "Sedem ali osem dni sem bil nato na Hrvaškem, potem pa sem se vrnil v Slovenijo," je kot gost oddaje Pod prečko zaključil Ibraimi, ki je pozneje v Sloveniji igral tudi za Nafto, nato pa postal zvezdnik Maribora, velikega rivala Olimpije.

Celotno oddajo Pod prečko, v kateri je gostoval Agim Ibraimi, si lahko ogledate na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ