J. B. | 25. 1. 2023, 09:10

Človek brez srca? Kar 20 let mu je stal ob strani, nato ga je Cristiano Ronaldo brez milosti odpustil (razlog je bizaren)

Profimedia

Portugalski superzvezdnik je ob koncu preteklega leta prekinil sodelovanje z osebo, ki mu je večji del kariere stala ob strani in v dobrem ter v slabem.

Dolgih 20 let je bil Jorge Mendes tisti človek, brez katerega si Cristiano Ronaldo ni mogel predstavljati svoje nogometne kariere. Portugalec, eden najbolj vplivnih agentov v zgodovini nogometa, ki naj bi imel pod palcem več kot 100 milijonov evrov, je za svojega rojaka skrbel "od spredaj in od zadaj". Tudi po njegovi zaslugi je Ronaldo postal eden najbogatejših športnikov vseh časov. Potem pa je Mendes iz Ronaldovega življenja "odletel" kot gumb s srajce. Po dveh desetletjih se je ljubezen končala na vse prej kot prijeten način.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CRISTIANO RONALDO DSA (@cr7_d.s.a)

Ronaldo je Mendesa odpustil ob koncu preteklega leta, razlog pa je bil bolj kot ne bizaren. Že 37-letni nogometaš se je s svojim dolgoletnim agentom razšel, ker je od njega lansko poletje "zahteval", naj mu uredi prestop ali v Bayern ali v Chelsea, Mendesu pa to ni uspelo. Ronaldo je bil tako besen nanj, da z rojakom ni želel več sodelovati.

Zamenjal ga je s prijateljem

Ob tem kot pribito drži, da Ronaldo pogodbe v omenjenih klubih ni dobil zato, ker bi bil Mendes slab agent. Dejstvo je, da je bilo tedaj za njim klavrno obdobje pri Manchester Unitedu, večina strokovnjakov ga je tedaj že prečrtala, češ da so mu leta prišla do živega in da ni več sposoben igrati na največjem evropskem nogometnem odru. Navsezadnje temu priča dejstvo, da ga niti po tem, ko je prekinil pogodbo z Unitedom, medse ni želel sprejeti niti en od največjih klubov stare celine.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by El Balón de Neto (@elbalondeneto)

Ronaldu tako ni preostalo drugega, kot da odide v Savdsko Arabijo, kjer po novem igra za Al Nassr. Toda tega prestopa mu ni uredil Mendes, marveč je vse podrobnosti posla v njegovem imenu urejal Ricky Regufe. Ta že vrsto let prijateljuje z Ronaldom, najprej je bil njegov osebni pomočnik, zdaj je tudi njegov agent. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.