M. M. | 13. 7. 2022, 13:36

Cristian Eriksen na pragu velikana: poglejte najbolj neverjetne povratke v svetu nogometa

Instagram/Cristian Eriksen

Šport piše neverjetne zgodbe in med njimi so tudi take, katerih protagonisti so nogometaši, ki so se po hudi poškodbi ali bolezni vrnili v velikem slogu.

Vrnitev Danca Christiana Eriksena je ena največjih nogometnih zgodb. Pred nekaj več kot 12 meseci je danski vezist doživel srčni zastoj na tekmi Eura 2020 proti Finski.

Nato pa so mu vstavili kardioverter-defibrilator (ICD) – vrsto srčnega spodbujevalnika.

Zaradi tega je moral decembra predčasno odpovedati pogodbo z milanskim Interjem, saj igralci, opremljeni z ICD, ne morejo tekmovati v serie A.

Vendar se je 30-letni vezist zoperstavil obetom, ko se je lansko sezono vrnil v angleško prvo ligo in zaigral za Brentford. 

Zdaj pa se zdi, da bo ponoven razcvet doživel z angleškim velikanom Manchester Unitedom, s katerim ga povezujejo mnogi poznavalci prestopnega roka, ki pravkar poteka.

Oglejte si še nekaj vrhunskih nogometašev, ki so se po hudi poškodbi ali bolezni vrnili na najvišjo raven

Jonas Gutierrez

Leta 2015 je dosegel ključni drugi gol Newcastla ob zadnji zmagi nad West Hamom in tako svoji ekipi zagotovil obstanek. 

Argentinec se je oktobra 2013 zdravil zaradi raka na modih in je bil 18 mesecev odsoten z igrišč. Čez dve leti, le nekaj ​​tednov po zmagovitem zadetku, je klub zapustil kot junak. Če bi bil to zaplet filma, bi verjetno rekli, da je nerealen.

Eric Abidal

Marca 2011 je nekdanji francoski levi bočni branilec prestal triurno operacijo, s katero so mu odstranili tumor. Okreval je neverjetno hitro, saj je odigral vso tekmo, ko je Barcelona čez nekaj mesecev istega leta premagala Manchester United v finalu lige prvakov. Za gentlemansko potezo se je odločil takratni kapetan Carles Puyol, saj mu je predal pokal, ki ga je Abidal na koncu dvignil.

Naslednje leto so Abidalu presadili jetra zaradi nerešenih težav iz prejšnje operacije in preostanek sezone je preživel v popolnem mirovanju. Uspelo mu je odigrati še dve sezoni pri Monacu in Olympiakosu, ko se je leta 2014 upokojil.

Petr Čeh

Eden najboljših vratarjev v obdobju premier league je bil leta 2006 blizu smrti, ko je v trku z nasprotnikom dobil udarec v glavo. Češki vratar si je zlomil lobanjo in po operaciji dejal, da se ne spomni ničesar o incidentu.

Zanimivo je, da se je v akcijo vrnil le tri mesece kasneje z zaščitnim ščitnikom, ki ga bo nosil do konca svojih igralskih dni. Kljub poškodbi je še vedno užival v bleščeči karieri. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ