J. B. | 6. 1. 2023, 10:25

Cristiano Ronaldo bo zaradi svoje mične Georgine v Savdski Arabiji kršil stroge zakone (ne boste verjeli, zakaj)

Profimedia

Portugalski zvezdnik se bo moral po senzacionalnem prestopu privaditi na življenje, ki ga ni vajen.

Cristiano Ronaldo je nedolgo tega potegnil črto pod evropskim nogometom in se preselil v Savdsko Arabijo. Da so ga tja odpeljale resne športne ambicije, bi težko trdili. Da je sledil vonju denarja, ni daleč od resnice. Portugalec bo z igranjem za Al Nassr letno v žep pospravil neverjetnih 200 milijonov evrov. V zgodovini nogometa ni bilo nikogar, ki bi se lahko pohvalil s takšno plačo. 

Dejstvo je, da ne bi smela, toda ...

Vse lepo in prav, toda Ronaldo se bo moral v Savdski Arabiji privaditi na življenje, ki mu ni najbolj domače. Med drugim po strogih zakonih omenjene države sploh ne bi smel bivati skupaj s svojo srčno izbranko Georgino Rodriguez! Zakaj? Preprosto: par ni poročen. In kdor ni poročen, v Savdski Arabiji ne sme živeti pod isto streho.

Profimedia

Toda ali to pomeni, da bosta morala Ronaldo in njegova mična izbranka živeti vsak v svoji hiši? Poznavalci razmer trdijo, da to ne bo tako. "Čeprav zakoni še vedno prepovedujejo sobivanje brez zakonske pogodbe, so si oblasti začele zatiskati oči in nikogar ne preganjajo. Seveda pa se ti zakoni uporabljajo, ko pride do težave ali kaznivega dejanja," je za Sport dejal neimenovani savdski odvetnik. Njegov kolega je dodal: "Oblasti Savdske Arabije se danes v primeru tujcev ne vmešavajo preveč v to zadevo, vendar zakon še naprej prepoveduje sobivanje zunaj zakonske zveze."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Georgina Rodríguez (@georginagio)

Da bosta Cristiano Ronaldo in Georgina Rodriguez z bivanjem pod isto streho v Riadu kršila zakone Savdske Arabije, je torej dejstvo. No, morda pa je to naslednje sporočilo Ronaldu, naj vendarle poklekne pred svojo srčno izbranko ...

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec