E. Č. | 18. 1. 2024, 15:32

V Ljubljano prihaja ... Cristiano Ronaldo! Znane so vse podrobnosti spektakularne tekme

Profimedia

Slovenijo bo obiskal eden najboljših športnikov vseh časov.

"Nogometna zveza Slovenije in Portugalska nogometna zveza sta sklenili dokončni dogovor o igranju pripravljalne tekme moških članskih reprezentanc v Ljubljani," je Nogometna zveza Slovenije uradno obelodanila novico, ki se jo bodo brez dvoma razveselili številni nogometni navdušenci pri nas. V Ljubljano bo namreč prišel nihče drug kot Cristiano Ronaldo, eden najboljših nogometašev vseh časov.

Tekma bo odigrana 26. marca, in sicer na stadionu Stožice v Ljubljani. Portugalska bi morala v slovenski prestolnici gostovati že leta 2020, ko je NZS slavila 100. obletnico delovanja. Toda tedaj je bila zaradi izbruha koronavirusa tekma odpovedana in preložena za nedoločen čas. Zdaj sta obe strani vendarle našli skupen jezik, obema reprezentancama pa bo tekma služila tudi kot priprava na poletno Euro 2024.

"Pred novim nastopom slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu se bosta Slovenija in Portugalska prvič pomerili na medsebojni tekmi. Portugalska je namreč ena izmed redkih reprezentanc, s katero se Slovenija doslej še ni srečala, v vrstah trenutno sedme reprezentance po Fifini lestvici, pa igrajo največji zvezdniki svetovnega nogometa, na čelu z rekorderjem po številu nastopov (205) in zadetkov (128), kapetanom Cristianom Ronaldom, zvezdnikoma Manchester Cityja Bernardom Silvo in Rubenom Diasom, igralcem Manchester Uniteda Brunom Fernandesom, napadalcem PSG-ja Goncalom Ramosom in mnogimi drugi. Zasedba, ki jo s klopi vodi Roberto Martinez, bo marca najprej v Guimaraesu gostila Švedsko, marčevski pripravljalni ciklus pa bodo Portugalci zaključili v Ljubljani," je prihajajočega tekmeca opisala NZS.

Krovna organizacija je dodala, da za tekmo že zdaj vlada veliko zanimanje, kar zadeva vstopnice, pa je dodala, da se bo prodaja začela v prvi polovici februarja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol