J. B. | 11. 1. 2023, 10:33

Cristiano Ronaldo se bo v Savdski Arabiji boril tudi z dvema slovenskima nogometašema (poglejte, komu se nasmiha odhod tja)

Profimedia

Obmorska država na Arabskem polotoku očitno vse bolj postaja obljubljena država za nogometaše iz Evrope.

Cristiano Ronaldo se pripravlja na debi v dresu Al Nassra, v prihodnje pa se bo na nogometnih zelenicah Savdske Arabije več kot očitno boril tudi z dvema nogometašema iz Slovenije. V igri za prestop v prvo savdsko ligo sta tudi izkušeni reprezentant Jasmin Kurtić in tudi njegov devet let mlajši rojak David Tijanić. Oba naj bi bila zanimiva tamkajšnjim klubom, čeprav v tem trenutku še ni znano, za koga bi lahko podpisala.

Profimedia

Kurtić, ki je v torek praznoval 34. rojstni dan, si kruh trenutno služi v Grčiji. V pretekli sezoni si je z odličnimi igrami v dresu solunskega kluba PAOK priigral tudi mesto v najboljši enajsterici celotne lige. Nogometaš, ki je večji del kariere preživel v Italiji, kjer je v elitni serie A odigral skoraj 300 tekem, je bil s 15 zadetki tudi tretji najboljši strelec grškega prvenstva.

Profimedia

Petindvajsetletni Tijanić, svoj čas član Olimpije in Triglava, si kruh trenutno služi v Turčiji. Lani je z Göztepejem igral v prvi ligi, letos se dokazuje v drugi. Pred odhodom v Turčijo je igral tudi za poljski Rakow, ki trenutno vodi na lestvici tamkajšnjega prvenstva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord