J. B. | 14. 11. 2022, 05:52

Cristiano Ronaldo v najodmevnejšem intervjuju leta: Portugalec šokantno popljuval svoj klub in javno obračunal s trenerjem

Profimedia

Eden najboljših nogometašev vseh časov je prestopil mejo, ki je ne bi smel prestopiti. Zvezdnik Manchester Uniteda si je z eksplozivnim medijskim nastopom bržčas za vedno zaprl vrata svojega kluba.

Cristiano Ronaldo je zatresel svet nogometa. Tokrat ne z neverjetno potezo in tudi z imenitnim golom ne. Še manj s prestopom, ki bi dvigoval prah. A Portugalec je povzročil prav to. Dviguje prah. In to v gromozanskih količinah. Eden najboljših nogometašev vseh časov je postregel z intervjujem, po katerem poti nazaj skoraj zagotovo ne bo več. Ronaldo je izlil dušo in na račun svojega trenutnega kluba navrgel toliko resnih obtožb, da so številni prepričani, da je že odigral zadnjo tekmo v dresu Manchester Uniteda.

Kot da se je ustavil čas

"Dejstvo je, da tega ne bi smel govoriti. Toda poglejte: vseeno mi je. Ljudje bi morali prisluhniti resnici. Resnica pa je takšna, da se počutim izdanega. United me je izdal, nekateri ljudje pa si ne želijo, da bi bil v tem klubu. Tako je bilo že lani, tako je tudi letos," je v intervjuju za The Sun poudaril 37-letnik, ki se bo že v tem tednu udeležil začetka svetovnega prvenstva v Katarju.

Vodstvo Manchester Uniteda se je po objavi odmevnega intervjuja zavilo v molk in nogometaševih besed vsaj za zdaj še ni želelo komentirati.

Ronaldo je bil kritičen tudi do svojega trenerja Erika ten Haga: "Preden sem prišel v United, sem imel tudi ponudbo Manchester Cityja. Toda Alex Ferguson mi je rekel, da ne morem podpisati za City. Poslušal sem ga in hkrati prisluhnil svojemu srcu. Toda odkar je Ferguson odšel, v klubu ni več napredka. Nič se ni spremenilo. Vse je isto. Še garderobe so iste. Kot da se je ustavil čas. Stanje je slabo. Trener pa ... Ne spoštujem ga, saj tudi on ne spoštuje mene. In če me nekdo ne spoštuje, ne bo nikdar imel mojega spoštovanja."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.