J. B. | 25. 4. 2023, 11:05

Cristiano Ronaldo zapravljal priložnosti, po sramotnem porazu pa gnev izlil na … Hrvata! (Poglejte, zakaj)

Twitter/Sportyou/posnetek zaslona

Športno priznati poraz in krivdo za neuspeh prevzeti tudi na svoja ramena je nekaj, v čemer portugalski zvezdnik zares ni ravno najboljši ...

"Prišel sem osvajat lovorike," je po prihodu v Savdsko Arabijo samozavestno poudaril Cristiano Ronaldo. In bržčas je bil tedaj še prepričan, da mu bo uspevalo z levo roko oziroma brez pretiranega truda. Toda še enkrat več so se potrdile "preroške" besede legendarnega Slovenca Srečka Katanca, ki je že pred leti dejal, da v nogometu "ni več slabih ekip, saj dandanes vsi znajo igrati nogomet". 

Nazadnje jim je zabil štiri gole

To je več kot očitno tako tudi v Savdski Arabiji, kjer je omenjeno dejstvo Cristiano Ronaldo že večkrat izkusil na lastni koži. Nazadnje v ponedeljek, ko se je njegov Al Nassr v polfinalu kraljevega pokala pomeril z na papirju precej slabšim klubom Al Wahda. Slednji se v prvenstvu bori za obstanek, nedolgo tega ga je Al Nassr premagal s 4:0, vse zadetke je zabil prav Portugalec.

Profimedia

Toda tokrat se je Cristiano Ronaldo opekel. Al Wahda je senzacionalno slavila z 1:0 in si priigrala finale z Al Hilalom, velikim tekmecem Al Nassra.

Eden glavnih krivcev za spodrsljaj je bil prav Cristiano Ronaldo, ki je zapravil kar nekaj imenitnih priložnosti. Med drugim je s petih, šestih metrov žogo namesto v mrežo poslal v prečko.

Seveda pa bi bilo utopično pričakovati, da bi samovšečni Ronaldo po koncu tekme prevzel krivdo za neuspeh. Niti po naključju. Eden največjih nogometnih zvezdnikov vseh časov se je že ob polčasu kar na igrišču hudoval na trenerj Al Nassra, hrvaškega strokovnjaka Dinka Jeličića, na Zagrebčana pa naj bi glasno kričal tudi po koncu obračuna.

Ronaldo naj bi prst krivde po poročanju tujih medijev uperil tudi v soigralce, ki so bili Portugalčevemu nezadovoljstvu tako ali tako priča že med tekmo. Veteran je ves čas krilil z rokami, zmajeval z glavo in obupano pogledoval v nebo. Da bi tudi sam prevzel krivdo za poraz? Ne, to kakopak ne … 

Profimedia

Toda vzorec, ki se pojavlja po njegovi selitvi v Savdsko Arabijo, je že precej izrazit: Al Nassr je z Ronaldom v kadru izpadel tako iz kraljevega pokala kot tudi savdskega superpokala, hkrati pa ni več prvi na lestvici državnega prvenstva. Na osvajanje lovorik bo zvezdnik več kot očitno moral še počakati ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol