J. B. | 6. 10. 2022, 07:11

Črni oblaki nad Olimpijo: vodilnemu klubu lige grozi odvzem točk in še neprimerno hujša kazen

Profimedia/NK Olimpija/fotomontaža

Nogometaši ljubljanskega prvoligaša rušijo vse pred sabo in so prepričljivo prvi na lestvici državnega prvenstva, toda razpoloženje navijačev bi se lahko že v kratkem drastično spremenilo.

Na prvi pogled sezona 2022/23 za Olimpijo ne bi mogla biti boljša. Ljubljančani prepričljivo vodijo na lestvici Prve lige Telekom, potem ko so na 11 tekmah kar 10-krat zmagali in le enkrat izgubili. Pred drugouvrščenim Celjem imajo Zmaji kar osem točk prednosti, velikemu tekmecu Mariboru pa bežijo že za 13 točk.

Na prvi pogled bi moralo biti življenje vseh navijačev Olimpije torej preprosto čudovito, toda kaj, ko se na obzorju nabirajo črni oblaki. Po poročanju časnika EkipaSN bo Nogometna zveza Slovenije po navodilih Evropske nogometne zveze (UEFA) že v kratkem ostro kaznovala Olimpijo.

Zaradi domnevne finančne nediscipline naj bi zeleno-beli sprva ostali brez dveh na igrišču osvojenih točk. Če dolgovi ne bodo poplačani do določenega datuma, jim bodo odvzeli še dodatnih sedem točk.

Čeprav bi bil odvzem točk brez dvoma boleča kazen, pa bi brez dvoma še precej bolj bolelo nekaj, kar naj bi prav tako grozilo Olimpiji. Po poročanju omenjenega časnika naj bi UEFA Olimpiji zaradi finančnih grehov (ti se vlečejo že od časov predsednikovanja Milana Mandarića dalje, stanje pa se očitno ni popravilo niti zdaj, ko je klub v rokah Adama Deliusa) že v tem trenutku prepovedala nastopanje v evropskih pokalih, in sicer v sezoni 2023/24.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

NZS za zdaj napovedane kazni še ni uradno potrdila, je pa sporočila, da bo v tej sezoni med klube Prve lige Telemach iz naslova trženja medijskih in sponzorskih pravic razdelila 2,1 milijona evrov. Polovico bo med klube razdelila v enakih deležih, višina drugega dela zneska bo odvisna od tekmovalne uspešnosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord