J. B. | 5. 10. 2022, 10:27

Prestop, kot ga še ni bilo! Legendarni Josip Iličić se je vrnil domov

Profimedia

Eden najboljših Slovencev vseh časov se je podpisal pod najbolj spektakularen posel v zgodovini našega klubskega nogometa.

Dolgo se je šušljalo in namigovalo, zdaj je postalo uradno: Josip Iličić je novi član Maribora! Izjemni napadalni vezist se je po slovesu od Atalante nekaj časa spraševal, kako naprej. Kolebal je med številnimi ponudbami, na koncu pa sprejel tisto, ki mu je bila najbolj pri srcu. Kranjčan se je vrnil h klubu, pri katerem je že igral. Čeprav tedaj le nekaj tednov, je vzklila ljubezen, ki nikdar ni povsem zamrla. In zdaj je spet oživela.

Maribor je uradno potrdil prihod 34-letnega nogometaša in ob tem razkril, da je Iličić z vijoličastimi podpisal pogodbo do leta 2025.

"Velik dogodek za vse, gre za zadevo, ki nedvomno izstopa iz okvirjev in pomeni veliko. Ne samo za Maribor, ampak nasplošno za slovenski nogomet. Gre za posebno vez, ki je stkana med Josipom in Mariborom, kar je tudi privedlo do pozitivnega razpleta zahtevnega izziva. Zamisel, ki se je morda za nekoga zdela nerealna, je uresničena. Veliko dela in energije je bilo treba vložiti, da nam je uspelo. Toda Josip je tukaj, izbral je Maribor in tudi zato je Maribor drugačen od preostalih. Tokrat je predstavitev okrepitve drugačna, saj oznanjamo prihod igralca, o katerem je brezpredmetno izgubljati besede. Zaznamoval je zgodovino Maribora in slovenskega nogometa, vendar še ima pred seboj zlata leta," navdušenja ne skriva športni direktor Maribora Marko Šuler.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Podatek, ki izstopa, je vsekakor povezan tudi z dolžino pogodbe. Da jo je podpisal do leta 2025, pomeni, da Iličić v Ljudskem vrtu noče biti le kratek čas statist pred koncem svoje bogate kariere. "Dolgoročna pogodba potrjuje, kako resna je zadeva. Josip res nekaj časa ni igral, treniral je po samostojnem programu in ob potrditvi dogovora še ne moremo z gotovostjo napovedati premiere na igrišču. Seveda bo potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti. Prihaja pa z velikim motivom in željo, sposoben se je hitro prilagoditi zahtevam, saj ob svojih izkušnjah zna odmerjati napore. Ne bomo prehitevali, bomo pa s skupnimi močmi naredili vse, da ga čim prej vidimo skupaj z moštvom na terenu," je dodal Šuler.

Nogometaš, ki je za reprezentanco Slovenije odigral 79 tekem in zabil 16 golov, si je ob vrnitvi v Ljudski vrt izbral številko 72. Ne dvomimo, da bo njegov dres v prihodnjih dneh z naskokom najbolj prodajan artikel v uradni trgovini Maribora ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.