J. B. | 5. 10. 2022, 08:12

Legenda Barcelone besna na Slovenca: "To ni pravično, to je krivica"

Profimedia/fotomontaža

Mariborčan Slavko Vinčić je trenutno najbolj osovražena oseba med nogometnimi navdušenci v Kataloniji. Delivcu pravice očitajo, da je glavni krivec za poraz njihovih ljubljencev v ligi prvakov.

V nogometni ligi prvakov sta se v torek zvečer v Milanu pomerila Inter in Barcelona, v središču pozornosti pa je bil tudi Slovenec. Toda ne izkušeni vratar Samir Handanović, ki tokrat ni stopil v gol Interja, marveč njegov rojak Slavko Vinčić.

V tem trenutku v Evropi najbolj priznani slovenski sodnik je imel slab dan, pri Barceloni pa so šli še korak naprej. Vinčića so obtožili, da je glavni krivec, ker so obračun izgubili z 0:1.

Sporna sta bila predvsem dva trenutka. Sredi drugega polčasa je Vinčić po ogledu posnetka razveljavil zadetek Pedrija, saj je ocenil, da je pred strelom z roko namerno igral Ansu Fati. Trener Barcelone Xavi, eden najboljših nogometašev vseh časov, se je že takrat zelo hudoval in prejel tudi karton rumene barve. Bes Kataloncev se je še povečal ob koncu tekme. V sodnikovem podaljšku naj bi v kazenskem prostoru Interja z roko igral domači branilec Denzel Dumfries, toda Vinčić ni dosodil enajstmetrovke. V taboru Barcelone so še toliko bolj jezni, ker si Vinčić sploh ni želel ogledati počasnega posnetka, marveč je zaupal kolegom iz VAR-sobe.

"Besen sem. Težko rečem kaj drugega. To je nezaslišano. To ni pravično, to je krivica! Ničesar več ne razumemo. Sodnik bi moral govoriti, ne pa, da jaz govorim o situaciji, saj nisem jaz sodil. Zame je enajstmetrovka jasna. Njegove odločitve so prelomile tekmo. Če že sodiš roko Fatiju in razveljaviš gol, potem v drugi situaciji tega ne storiš ... Tega ne razumem," je bil po tekmi na stadionu San Siro vidno nezadovoljen Xavi. 

Na Mariborčana so se spravili tudi španski mediji, časnik Mundo Deportivo je tako zapisal, da se je v Milanu zgodil "čisto pravi sodniški škandal". 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol