J. B. | 4. 10. 2022, 08:38

Iličić tik pred vrnitvijo v Maribor, njegova plača pravo bogastvo

Profimedia/fotomontaža

Najtrofejnejši nogometni klub pri nas bo v kratkem dobil izjemno okrepitev. V Ljudski vrt se bo vrnil eden najboljših slovenskih igralcev vseh časov.

Le še vprašanje časa je, kdaj bo slovenski klubski nogomet dočakal brez dvoma najbolj zvezdniški prestop v vsej svoji zgodovini. Domov se bo namreč vrnil legendarni Josip Iličić, ki si bo po dolgih dvanajstih letih vnovič nadel dres Maribora.

Prestop je bolj kot ne dogovorjen, Iličić je privolil v ponujene pogoje, kar manjka, je le še njegov podpis na pogodbi.

Že 34-letni napadalni vezist je za Maribor igral poleti 2010. Tedaj je po koncu pustolovščine pri ljubljanskem Interblocku skorajda že končal kariero. Toda Zlatko Zahović ga je prepričal o prihodu v Ljudski vrt in kar je sledilo, je bila prava nogometna pravljica. Iličić je v vijoličastem dresu igral le nekaj tednov, toda v tem času pokazal dovolj za prestop v elitno serie A. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIOLE MARIBOR 1989 - Official (@violemb1989)

V Italiji, kamor ga je sprva odpeljal Palermo, je Kranjčan preživel dolgih dvanajst let. Igral je tudi za Fiorentino in Atalanto, skupno pa v najmočnejši ligi na Apeninskem polotoku zbral kar 339 nastopov. Med strelce se je vpisal 96-krat, v statistiko je dodal tudi 66 podaj.

Eden najbolje plačanih v zgodovini

Potem ko je ob koncu avgusta prekinil pogodbo z Atalanto, so mediji z njim povezovali številne klube. Bil je želja Bologne, Verone in Palerma, v Turčijo ga je vabil Galatasaray, toda Iličić ima očitno dovolj potepanja po tujini. Njegova vrnitev v Slovenijo je pred vrati, Sportklub je ob tem razkril tudi plačo, ki jo bo prejemal za igranje v Mariboru. Po podatkih Sportkluba bo Iličić vsak mesec na bančni račun prejel kar 15.000 evrov! Da bo tako postal eden najbolje plačanih nogometašev v zgodovini slovenske lige, ni treba poudarjati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.