N. V. | 1. 6. 2023, 07:34

Drama na nogometni tekmi v Novi Gorici: hišnik nezavesten obležal v mlaki krvi

Facebook/ND Gorica

Nič krivega in dolžnega so ga zbrcali, po tem, ko jih je prosil, naj ne razgrajajo.

V nedeljo so na tekmi v Novi Gorici pomerili moči nogometaši Nogometnega kluba Aluminij iz Kidričevega in Nogometnega društva Gorica. Rezultat je bil 1:1, Aluminij se je po letu dni igranja v drugi ligi vrnil v prvo ligo, Gorica pa se je od najboljših poslovila. Neuspeh je razbesnil člane novogoriške navijaške skupine Terror Boys in lotili so se tamkajšnjega vzdrževalca.

Navijači so razgrajali

15 minut pred koncem tekme so navijači Nogometnega društva Gorica zapustili stadion in se pridružili tistim, ki so bili zunaj, saj zaradi nasilja nimajo vstopa na stadion.

Srdjan Zivulovic/Bobo

Od tam so na igrišče poletele signalne rakete, k sreči so zgrešile obiskovalce, ki so ostali na tekmi. Po zadnjem sodnikovem žvižgu je na stadion letelo tudi kamenje, ki so ga huligani pobirali z bližnjega gradbišča, poroča Delo.

Hišnika so brcali do nezavesti

Navijači so bili jezni na vodstvo novogoriškega kluba. Do vodstva jim ni uspelo priti, zato pa je nasilnežem uspelo ujeti 55-letnega vzdrževalca na stadionu.

Nič krivega in dolžnega so ga zmlatili, potem ko jih je za obzidje igrišča prišel prosit, naj na stadion ne mečejo kamenja in raket.

Po neuradnih informacijah so vzdrževalca, zaposlenega na Javnem zavodu za šport Nova Gorica, obstopili najmanj štirje nasilneži in ga z udarci zbili na tla. Potem so ga brcali v glavo in druge dele telesa ter udarjali s pestmi. Pregnalo jih je šele kričanje očividcev.

Napadeni je nezavesten v mlaki krvi obležal pri stanovanjskih blokih 200 metrov od novogoriškega športnega parka.

Hitro posredovanje ekipe nujne medicinske pomoči mu je rešilo ne le zdravje, ampak bržkone tudi življenje, poroča Delo.

Z Nogometnega društva Gorica so na Facebooku zapisali, da nasilje obsojajo, na novogoriški policijski upravi pa zadevo že preiskujejo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord