J. B. | 14. 2. 2023, 08:38

Elon Musk z novo igračko? Drugi najbogatejši Zemljan se spogleduje z nakupom enega največjih klubov vseh časov

Profimedia

Kje bi bile meje tega velikana, če bi ga prevzel bogataš z več kot 150 milijardami evri na računu?

Angleški velikan Manchester United, zgodovinsko gledano eden največjih, najboljših in najuspešnejših nogometnih klubov vseh časov, je že nekaj časa na prodaj. Ameriška družina Glazer, ki med navijači rdečih vragov ne uživa ne zaupanja ne podpore, se je odločila zapustiti stadion Old Trafford, v zadnjih mesecih pa so mediji javno izpostavili že kar nekaj potencialnih kupcev manchestrskega kolektiva. 

Vsaj ducat takšnih, ki jih klub zanima

Kot naslednji naj bi se po pisanju Daily Maila v bitko za nakup 20-kratnega angleškega prvaka vključil kar milijarder Elon Musk, ki velja za drugega najbogatejšega Zemljana.

Elon Musk, ki ima na bančnem računu več kot 150 milijard evrov, naj bi že nekaj časa pozorno spremljal dogajanje pri Unitedu in se vse bolj nagibal k temu, da bi družini Glazer predstavil uradno ponudbo za nakup pred 145 leti ustanovljenega kluba.

"Če bi se kdajkoli odločil kupiti nogometni klub, bi se zagotovo odločil za Manchester United. V mlajših letih je bila to moja najljubša nogometna ekipa," je pred časom priznal v Južni Afriki rojeni bogataš.

Profimedia

Musk še zdaleč ni edini, ki se zanima za nakup Manchester Uniteda. Potencialnih kupcev naj bi bilo vsaj ducat, med njimi so bojda tudi številni nesramno bogati šejki iz arabskih držav. Kdorkoli bo že prevzel rdeče vrage, bo moral globoko pobrskati po vreči z denarjem. Glazerji v zameno za kultni klub zahtevajo več kot pet milijard evrov!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord