J. B. | 13. 2. 2023, 10:01

Slovenski nogomet na pragu izjemnega prestopa, Mariboru se v zameno za vročega napadalca obeta bajen zaslužek

YouTube/NK Maribor/posnetek zaslona

V nogometnem državnem prvenstvu nase vse bolj opozarja mladenič, ki bo svojemu klubu zdaj zdaj prinesel astronomski znesek.

Da se v slovenskem nogometu niti po naključju ne vrtijo takšni zneski kot marsikje drugje, je kristalno jasno. Vseeno pa se sem in tja pojavi nogometaš, ki poskrbi za to, da lahko tudi pri nas govorimo o milijonih.

Rekorden prestop še vedno ostaja tisti iz leta 2016, ko je Olimpija s prodajo Ezekiela Hentyja, napadalca iz Nigerije, zaslužila kar 5,5 milijona evrov! Za Hentyja je toliko plačal ruski klub Lokomotiv iz Moskve. Milijonskih prestopov je bilo še kar nekaj, blizu rekordnim zneskom pa bi se lahko že v kratkem približal tudi Žan Vipotnik.

Bližajo se rekordnim zneskom

Komaj 20-letni napadalec Maribora je trenutno najbolj vroč nogometaš slovenskega prvenstva. V Prvi ligi Telemach je zabil 11 golov, kar ga uvršča na prvo mesto lestvice strelcev; tega si deli z Mirlindom Dakujem iz Mure.

Vipotnik je na zadnjih sedmih tekmah, na katerih je Maribor šestkrat slavil, dosegel kar 10 zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi v nedeljo, ko je Maribor v gosteh z 1:0 premagal Koper.

Marko Šuler, športni direktor Maribora, je v preteklosti večkrat poudaril, da bo Vipotnika le s težavo še dolgo zadrževal v Ljudskem vrtu. "Ponudbe se bližajo rekordnim zneskom," je Korošec večkrat priznal. Mariborski rekord znaša tri milijone evrov, kolikor je leta 2018 za Jana Mlakarja plačal angleški klub Brighton & Hove Albion

Trener upa, da se direktor ne bo jezil

Tudi ponudbe za Vipotnika naj bi se že vrtele okrog treh milijonov evrov, pod tem zneskom pa se trener Maribora Damir Krznar sploh ne bi pogovarjal z nikomer. "Upam, da se naš direktor ne bo jezil, a sem lahko tako odkrit in povem, da se za Žana Vipotnika za manj kot tri, tri in pol milijona evrov ne bi pogovarjal z niti enim klubom na svetu. Pa še to je v tem trenutku premalo. Če bo do poletja nadaljeval v tem ritmu, bo postavil zares visoko ceno. A kot trener nerad govorim o številkah, veliko raje o kakovosti. Žan je izjemno kakovosten in sanje vsakega trenerja so, da ga zadrži," je Sportklub prenesel izjavo hrvaškega strokovnjaka.

YouTube/NK Maribor/posnetek zaslona

Ena od idej, ki jih gojijo v upravi Maribora, je tudi, da bi Vipotnika prodali že zdaj, a bi nogometaš kot posojen zanje vseeno igral do konca sezone. Toda kdor bo zanj plačal toliko denarja, nad takšnim scenarijem bržčas ne bo kaj prida navdušen ...

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec