J. B. | 21. 11. 2023, 02:07

Zmaga, vredna bogastva! Slovenija bo igrala na Euru 2024, Čeferinova UEFA pa ji bo nakazala osupljiv kup evrov (govorimo o milijonih!)

Profimedia

Slovenija se veseli, blagajnik nogometne zveze pa v blagajni že pripravlja prostor za milijone, ki prihajajo ...

"Kdor ne skače, ni Slovenec, hej, hej, hej," je sinoči še pozno v noč odmevalo tako pred ljubljanskim stadionom v Stožicah kot po vsej Sloveniji.

Slovenska nogometna reprezentanca se je po dolgih 14 letih spet uvrstila na veliko tekmovanje v športu, ki je - roko na srce - razred zase. Slovenci imamo radi vse športe in se veselimo vseh uspehov, toda nogomet je hočeš nočeš nekaj posebnega.

Da je to tako, je bilo mogoče videti v Stožicah, kjer se je na odločilni tekmi na poti do Eura 2024 zbralo več kot 16.400 gledalcev! Padel je rekord največjega stadiona v državi ... Prav tako velja poudariti, da bo nastop na evropskem prvenstvu Nogometni zvezi Slovenije (NZS) prinesel bajen zaslužen.

Evropska nogometna zveza (UEFA), ki jo kot predsednik vodi slovenskega naroda sin Aleksander Čeferin, bo na račun NZS zgolj za uvrstitev na turnir, ki ga bo naslednje poletje organizirala Nemčija, nakazala kar 9,25 milijona evrov

Profimedia

Toda to še ni vse. Vsaka zmaga v skupinskem delu Eura 2024 bi lahko Sloveniji prinesla še dodatnega 1,5 milijona evrov! Remi bo vreden po 750.000 evrov. Vsaka reprezentanca, ki se bo prebila v izločilne boje, bo bogatejša še za dodatna dva milijona evrov, zmaga v velikem finalu pa je vredna kar 10 milijonov evrov.