J. B./STA | 7. 12. 2022, 15:20

FIFA na ves glas hvali svetovno prvenstvo v Katarju, za predsednika je bilo to, kar je videl, najboljše v zgodovini

Profimedia

Začelo se je z zvrhano mero pesimizma, nadaljevalo pa z vrhunskim nogometom, razburljivimi tekmami in dramatičnimi odločitvami. Dovolj za dobro voljo nogometnih veljakov.

Predsednik krovne nogometne zveze Fife Gianni Infantino je pred začetkom odločilnih bojev v četrtfinalu na svetovnem prvenstvu v Katarju pohvalil prireditelje. "To je bil najboljši skupinski del na SP doslej," je v videonagovoru sporočil predsednik Fife. "Ogledal sem si vse tekme. Lahko zelo jasno rečem, da je bil to najboljši skupinski del na dosedanjih prvenstvih. Lahko se že veselimo tekem, ki nas še čakajo," je dodal Infantino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Pohvalil je tudi obisk tekem, povprečno je bilo na stadionih doslej po 51.000 navijačev. "Dva milijona in pol ljudi na ulicah Dohe, nekaj deset tisoč vsak dan na stadionih ... Vsi smo bili skupaj, navijali so skupaj vsak za svoje, vzdušje je bilo fantastično," je še dejal Infantino.

Dokaz, da je nogomet postal globalen

Infantino je pohvalil tudi splošno raven, na kateri je nogomet na letošnjem SP. Po njegovem mnenju tako ni več majhnih in velikih ekip, prvič doslej so se v izločilne boje uvrstile ekipe iz vseh celinskih zvez. "To dokazuje, da je nogomet res postal globalen," je sklenil Infantino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

Ocenil je, da sta si prek televizijskih prenosov tekme ogledali dve milijardi gledalcev po svetu ter da bi ta številka do finala 18. decembra lahko dosegla pet milijard.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.