M. M. | 10. 5. 2022, 08:41

Fifa zavrnila pritožbo Brazilije in Argentine

Profimedia

Neuspešna izvedba tekme med Brazilijo in Argentino ni preprečila, da bi se reprezentanci uvrstili na svetovno prvenstvo v Katarju, ki bo od 21. novembra do 18. decembra letos.

Mednarodna nogometna zveza je v potrdila, da bo sporna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 med Brazilijo in Argentino odigrana, potem ko je njena komisija zavrnila pritožbo brazilske in argentinske nogometne zveze.

Tekma, ki naj bi bila odigrana 5. septembra lani v Sao Paulu, je bila že po petih minutah prekinjena. Posredovala je tamkajšnja sanitarna agencije Anvisa, ki je odstranila štiri igralce argentinske reprezentance, ki igrajo v Angliji, ker naj bi kršili covidne ukrepe, in prekinila tekmo.

FIFA je februarja odločila, da se tekma ponovi in ​​da bodo omenjeni štirje argentinski nogometaši suspendirani za dve tekmi.

"FIFA je potrdila, da bo po pregledu pritožb zvez tekma med Brazilijo in Argentino ponovno odigrana 22. septembra. Prizorišče, stadion in urnik mora CBF sporočiti najkasneje do 22. 6."

Nogometni zvezi Argentine (AFA) in Brazilije (CBF), ki sta prav tako kaznovani zaradi več prekrškov, sta napovedali pritožbe.

"Pritožbena komisija je potrdila, da bo treba tekmo ponoviti in da je treba plačati globo v višini 50.000 švicarskih frankov (približno 48.000 evrov), ki je bila naložena vsaki od obeh zvez za dokončno prekinitev tekme," je zapisano v izjavi Fife. 

Izvedba te tekme torej ne bo vplivala na uvrstitev v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Južni Ameriki. Ne glede na rezultat bodo Brazilci v kvalifikacijah zagotovo obdržali prvo mesto, Argentinci pa drugo mesto.