9. 5. 2022, 19:30 | Vir: STA

Znano je, kdaj se bodo za slovenski pokal pomerili Ljubljančani in Koprčani

Bobo/fotomontaža

"Koper je favorit, mi pa zelo dobro napadamo favorite," je pred finalnim obračunom samozavestno dejal trener ljubljanskega kluba. Za koga boste navijali?

Nogometaši Kopra in Brava se bodo v finalu pokala Pivovarne Union pomerili v sredo ob 20.30 v Celju. Za Ljubljančane bo to priložnost za prvo veliko lovoriko v zgodovini kluba, Koprčani pa imajo ob naslovu državnega prvaka tudi že pokalne trofeje.

Bo o prvaku odločal zadnji krog?

Že v preteklih dveh letih je o prvaku prve slovenske lige odločal medsebojni obračun v zadnjem krogu. V sezoni 2019/20 so se veselili nogometaši Celja, leto kasneje pa je naslov osvojila Mura. Tudi tokrat obstaja velika možnost, da bo prvaka odločil zadnji krog. Koper ima namreč dva kroga pred koncem na vrhu lestvice PLT dve točki prednosti pred Mariborom.

Ta scenarij bi padel v vodo le, če bi Mariboru na sobotni domači tekmi ne bi uspelo premagati Aluminija, hkrati pa bi Koper na tekmi proti Radomljam osvojil tri točke. Precej bolj realno se torej zdi, da bo o zmagovalcu ponovno odločal zadnji krog.

Bobo

Koprčani imajo s finalnimi tekmami že izkušnje

Primorci, ki so v tej sezoni v izvrstnem položaju v državnem prvenstvu, kjer imajo dva kroga pred koncem dve točki prednosti pred Mariborom, so v pokalnem finalu nazadnje igrali v sezoni 2014/15, ko so se tudi veselili naslova. Sicer pa imajo Koprčani še dva pokalna naslova, in sicer iz sezon 2005/06 in 2006/07, v finalu pa so igrali še v sezoni 2008/09.

Bobo

"Imamo priložnost osvojiti pokal in vse bomo naredili, da se bo tako izšlo. Nimam težav s sprejemanjem vloge favorita, ampak Bravo nas je že premagal v sezoni, premagal je tudi Maribor, zdaj v eni tekmi pa je lahko izid kakršen koli. Vse prej kot lahko bo, zato moramo biti stoodstotni. Smo skromni, ampak samozavestni in verjamemo v zmago," je povedal koprski strateg Zoran Zeljković.

Njegov ljubljanski kolega Dejan Grabić pa je ob tem dejal "prihranili smo moči. V sredo moramo biti tekmovalni. Koper je favorit, mi pa zelo dobro napadamo favorite, tako da gremo zelo samozavestno po zmago."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec