J. B. | 21. 11. 2022, 11:03

(FOTO) Katarci že tarča posmeha celotnega sveta: poglejte, kaj se je zgodilo sredi uvodne tekme svetovnega prvenstva

Profimedia

Njihova reprezentanca je odigrala svojo sploh prvo tekmo na svetovnih prvenstvih, toda navijači izbrane vrste gostiteljev tokratnega mundiala so se vse prej kot izkazali.

V nedeljo se je s tekmo med Katarjem in Ekvadorjem začelo 22. svetovno prvenstvo v nogometu. Reprezentanca države gostiteljice je bila proti tekmecu iz Južne Amerike bolj kot ne nebogljena. Ekvadorci so slavili zasluženo zmago z 2:0, z malce več sreče pa bi lahko katarsko mrežo še bolj izdatno napolnili. Tekma je bila bolj kot ne odložena že v prvem polčasu, ko je oba zadetka dosegel Enner Valencia. Prav dejstvo, da je Ekvador hitro rešil vprašanje zmagovalca, pa je vodilo do nečesar skorajda nepredstavljiva na tekmovanjih, kakršno je svetovno prvenstvu v nogometu.

V drugem polčasu se je marsikdo čudil pogledu na tribune stadiona Al Bajt, številni sedeži na objektu, ki sprejme 67.000 ljudi, so samevali, kar je za tekmo svetovnega prvenstva kakopak sila nenavadno. Marsikdo se je spraševal, kaj se je zgodilo, razlog pa je preprost. A prav zaradi tega so Katarci danes tarča posmeha celotnega sveta.

Še dobro, da se ostali zavedajo, kakšen privilegij je sodelovati na takšnem dogodku

Množični odhod s stadiona se je med polčasom zgodil, ker so bili številni tako zelo razočarani nad predstavo svoje reprezentance. Da je bilo to še kako nespoštljivo do športnikov in tudi turnirja kot takšnega, ni dvoma. Hkrati priča o dejstvu, da Katarcem očitno še kako primanjkuje osnovne športne kulture. Še dobro, da se navijači večine preostalih sodelujočih na prvenstvu neprimerno neprimerno bolj zavedajo, kakšen privilegij je sodelovati na takšnem dogodku. Navsezadnje so si ga morali zagotoviti na igrišču. Nihče jim ga ni kupil z milijardami ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord