J. B. | 21. 11. 2022, 10:22

Izjemna čast za delivca pravice iz Slovenije: na svoji uvodni tekmi v Katarju bo sodil superzvezdniku

Profimedia

Na 22. svetovnem prvenstvu izbranci Matjaža Keka ne nastopajo, bodo pa barve naše države branili trije sodniki. FIFA jim je že takoj zaupala tekmo enega od favoritov za končno zmago.

Nekaj dni pred 43. rojstnim dnevom, ki ga bo praznoval v petek, je Slavko Vinčić že prejel najboljše možno darilo. S sedeža mednarodne nogometne zveze (FIFA) so sporočili, da bo sodnik iz Slovenije na svetovnem prvenstvu prvič na delu v torek, in to na tekmi, na kateri se bo v Katarju previč predstavila reprezentanca, ki jo številni uvrščajo v ožji krog kandidatov za končno zmago.

Verjetno zadnja priložnost

Slavko Vinčić, ki prihaja iz Maribora, bo glavni sodnik na obračunu med Argentino in Savdsko Arabijo, ki se bo v torek začela že ob 11. uri. Vinčić bo torej prvi sodnik, ki bo na 22. svetovnem prvenstvu sodil argentinskemu superzvezdniku Lionelu Messiju. Vinčiću bosta pri delu pomagala stranska sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič.

Profimedia

Član Paris Saint-Germaina je za Gavče odigral že neverjetnih 165 tekem, na katerih se je med strelce vpisal kar 91-krat. Toda še nikdar ni bil svetovni prvak in glede na to, da je star 35-let, je turnir v Katarju bržčas njegova zadnja priložnost, da doseže to, kar je Argentini nazadnje uspelo leta 1986. Tedaj je v argentinskem dresu blestel že pokojni Diego Armando Maradona.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord