N. V. | 24. 7. 2022, 10:45

FOTO: Tako je "originalni" Ronaldo videti danes

Pinterest

Nekdaj najbolje plačani nogometaš na svetu je zdaj daleč od svoje sijajne podobe na nogometnih zelenicah ...

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Ronaldo Nazario se je večino svoje nogometne kariere boril z odvečnimi kilogrami, kljub temu pa je bil nekoč strah in trepet tekmecev in je kot za šalo rešetal mrežo nasprotnikov.

Njegova kariera

Nase je prvič opozoril v dresu brazilskega kluba Cruzeiro, portal Moški svet pa poroča, da je danes je večinski lastnik tega kluba.

V dragulj so ga izbrusili pri nizozemskem PSV-ju iz Eindhovna, kamor je leta 1994 prišel star komaj 17 let. Za Nizozemce je na 57 tekmah dosegel kar 54 golov.

Za njegove usluge so pri Barceloni leta 1996 odšteli tedaj rekordno vsoto 13,5 milijona evrov, prav tako je rekorden znesek zanj leta 1997 odštel Inter iz Milana – 25,3 milijona evrov, poroča portal Moški svet.

Istega leta je Ronaldo postal najmlajši dobitnik nogometnega oskarja Ballon d'Or. Nagrado je osvojil tudi leta 2002.

Kljub težavam z odvečnimi kilogrami je v svoji dolgoletni karieri dosegel več kot večina nogometašev – na svojem računu ima 280 klubskih in 62 reprezentančnih golov. Njegovo kariero so zaznamovali goli, nora preigravanja, hitrost in neverjetna statistika.

Težave z odvečnimi kilogrami

Poleg teže oziroma prav zaradi nje se je tekom svoje kariere ubadal s številnimi poškodbami, poroča portal Moški svet.

Življenjski slog "galaktika" je prišel z visoko ceno, saj je Ronaldo, ki je oboževal hitro prehrano, hitro začel pridobivati kilograme.

Ker hitrost in eksplozivnost nista bili več njegovo glavno orožje, je zanemaril svojo težo, a kljub odvečnim kilogramom upravičeval minutažo in v treh sezonah na Bernabeu zabil 85 golov, poroča Moški svet.

Na neki točki svoje kariere je tehtal skoraj 120 kilogramov, a si je v svojih najboljših časih več kot zaslužil nadimek Fenomen (Il Fenomeno). 

Ko je Brazilec leta 2011 kopačke obesil na klin, se je dokončno spustil z vajeti in prepustil zabavljaškemu in nezdravemu načinu življenja, ki mu je bil blizu že v času nogometne kariere.

Kako je videti danes?

Te dni nekdanji svetovni prvak uživa na jahti v družbi svoje življenjske sopotnice, Celine Locks. Z 32-letno brazilsko manekenko je skupaj od leta 2015.

Profimedia

Paru so sicer nedavno vlomili v njuno domovanje na španski Ibizi in ukradli za več kot dva milijona evrov vrednih predmetov.

Profimedia

Očka petih otrok

Je oče petih otrok. Nazadnje mu je otroka povila Lockskova, iz prejšnjih zvez pa ima Ronalda, Alexandra, Mario Sofijo in Mario Alice.

Profimedia

Prvega otroka ima z nekdanjo ženo in nogometašico Milene Domingues, hčerki pa sta se mu rodili v zakonu z Mario Beatriz Antony, poroča Moški svet.

Očetovski test je potrdil, da je tudi oče dečka, ki se mu je rodil v aferi iz leta 2010 z natakarico Michele Umezu. Potem ko je priznal očetovstvo četrtega otroka, je šel na vazektomijo (moško sterilizacijo) in "zaprl tovarno", še pred tem pa si je dal zamrzniti spermo, s katero je spočel svojega petega otroka, pišejo.