J. B./STA | 19. 12. 2022, 13:22

Francozi po neuspehu v finalu SP in hudih neredih po vseh državi stisnili rep med noge (njihova poteza razjezila številne)

Profimedia/fotomontaža

V Argentini bodo rajali še nekaj dni, tudi na Hrvaškem so nogometašem pripravili nepozaben sprejem. V Franciji pa ... nič!

V Parizu so odpovedali ponedeljkov sprejem francoske nogometne reprezentance, ki je v nedeljo v finalu svetovnega prvenstva v Katarju izgubila proti Argentini. Po besedah predsednika Francoske nogometne zveze (FFF) Noela Le Graeta si želijo nogometaši po pristanku v domovini zgolj oditi domov.

Po pristanku takoj domov

Krajšo slovesnost so sprva načrtovali na Place de la Concordu, zaradi poraza pa so že prej odpovedali klasični mimohod po Elizejskih poljanah. Zdaj so po besedah Le Graeta za televizijsko postajo BFMTV odpovedali tudi krajšo slovesnost. Letalo s francoskimi nogometaši bo okoli 18. ure pristalo na letališču Roissy, je še zapisala AFP.

"Igralci si želijo oditi domov, zato ne bo sprejema na Elizejskih poljanah. Namesto tega bodo po pristanku letala takoj odšli domov," je v kratki izjavi dejal predsednik FFF Le Graet.

Po porazu Francije na finalni tekmi z Argentino je po vsej državi prišlo do hudih izgredov, policija je posledično aretirala kar 227 ljudi. Kot je sporočilo notranje ministrstvo, je bilo samo v Parizu in njegovem metropolitanskem območju 47 aretacij. Policija je na dan finala mundiala po vsej državi vpoklicala 14.000 policistov in žandarjev, od tega 2750 v Parizu, da bi zajezili incidente, ki so se zgodili že po četrtfinalu proti Angliji in nato polfinalu proti Maroku.

Na glavni aveniji Elizejske poljane je policija, ki je bila tarča metanja steklenic in pirotehnike, uporabila solzivec. O incidentih razočaranih nogometnih navijačev so poročali tudi v Lyonu, Bordeauxu, Nici in Beziersu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol