J. B. | 19. 12. 2022, 10:52

Pokal na mednožje in ... Argentinski vratar pojasnil ozadje najbolj prostaške geste velikega slavja

Profimedia

V finalu je blestel in bil eden ključnih mož svoje reprezentance, po koncu tekme pa je Emiliano Martinez šokiral milijone po vsem svetu. Zdaj razkril, zakaj.

Danes vsi govorijo o Lionelu Messiju, ki pa - jasno - sam ne bi mogel pokoriti nogometnega sveta. Messi je imel ob sebi soigralce, ki so presegli sami sebe. To vsekakor velja tudi za vratarja Emiliana Martineza, ki je blestel tudi v finalu. Tik pred streljanjem enajstmetrovk je z neverjetno obrambo preprečil zmago Franciji, potem pa zaustavil tudi enega od strelov z bele točke in domov odšel tako svetovni prvak kot tudi najboljši vratar turnirja v Katarju.

Sramotno, nagnusno, ogabno, neprimerno, nizkotno

Martinez, ki si klubski kruh služi v Angliji pri Aston Villi, je hkrati prejel "oskarja" za najbolj opolzko gesto velikega argentinskega slavja. Ko je 30-letnik prejel pokal za najboljšega vratarja SP, je lovoriko prislonil na mednožje in ... No, saj so besede v tem primeru povsem odveč. Fotografija pove vse.

Sramotno, nagnusno, ogabno, neprimerno, nizkotno. Vse to in še marsikaj drugega je letelo v smeri Martineza, ki je medtem že pojasnil, komu je bila namenjena njegova poteza. "Gesta nima posebnega ozadja. Bil je spontan odgovor na žvižge francoskih navijačev. Ljudje zdaj govorijo, da nimam časti. Vseeno mi je. Sem človek brez časti," je v smehu razlagal Martinez.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord