30. 5. 2022, 21:49

Ganljiva zgodba: dementnega dedka peljal na spektakel

Charlie Gibson

Klub jima je ponudil par vstopnic za zadnjo tekmo sezone. 

84-letni dedek Charlieja Gibsona Barry Carr je navijač Manchester Cityja že od svojega šestega leta. V zadnjem času se je Barryjeva demenca poslabšala in Charlieja je skrbelo, da bi bil obisk tekme prevelika obremenitev za njegovega dedka. 

"V avtu na poti je začel bledeti," je povedal Charlie. "Ni se mogel spomniti mojega imena, zato me je samo prijel za roko, a takoj, ko smo prišli do stadiona Etihad, se je začel smejati."

Karkoli bi je zgodilo na igrišču, bi bila priložnost za Charlieja in Barryja vseeno posebna - a drama je doživetje popeljala na višjo raven.

"Bil sem zaskrbljen, da bo vse preveč zanj, a ko je prišel na stadion, je bilo, kot da so ga preplavili vsi prejšnji spomini."

Barry se je po žvižgu celo prebil na igrišče

"Bilo je neverjetno, da smo ga spravili na igrišče, čeprav tega ne bi smeli", zaradi česar je bilo še posebej posebno.

"Neverjetno je bilo videti energijo, ki jo je dobil od tega, da je bil na igrišču in užival v nogometu. Bil je čustven dan. Imava čudovit odnos in on je moja prava povezava s Cityjem. To je moj način, da mu nekaj vrnem."

"To kaže, da tudi če imaš demenco, se lahko še vedno zabavaš. Še vedno je ista oseba, tudi če stvari težko razume," je dodal Charlie. 

Charlie je na TikToku delil video njunega nepozabnega dneva, ki je postal viralen in zbral več kot 4,3 milijona ogledov.

"Če lahko hkrati ozaveščamo o demenci in sorodnih boleznih in pokažemo, da se še vedno lahko zabavaš, potem je to vse, kar je pomembno," je zaključil Gibson. 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel