J. B./STA | 5. 9. 2023, 08:51

Umrl nogometni reprezentant: življenje izgubil v strelskem napadu, policija razkrila grozljive podrobnosti

Profimedia

Še nedolgo tega se je na nogometni zelenici boril z Lionelom Messijem ...

Panamski nogometni reprezentančni branilec Gilberto Hernandez je umrl v streljanju v svoji domovini v mestu Colon ob Karibskem morju, je sporočila tamkajšnja policija. Kot so dodali, storilca zločina, ki je pretresel državo, še iščejo.

Hernandez, ki je marca dvakrat nastopil za panamsko izbrano vrsto, med drugim tudi na prijateljski tekmi proti Argentini, za katero je nastopil tudi Lionel Messi, je umrl v nedeljo po streljanju iz mimo vozečega avtomobila, je sporočila lokalna policija. V streljanju je bilo ranjenih še šest oseb.

Šestindvajsetletni Hernandez je igral za panamski Club Atletico Independiente de la Chorrea.

Stopnja kriminala v mestu Colon, ki leži približno 80 kilometrov severno od panamske prestolnice, se povečuje, kar tamkajšnje oblasti pripisujejo spopadom med rivalskimi tolpami za prepovedane droge. Policija je v ponedeljek sporočila, da so v tem pristaniškem mestu po več preiskovalnih postopkih aretirali osumljenca za streljanje.

Panamska nogometna zveza (FEPAFUT) se je Hernandezu poklonila v izjavi na omrežju X, nekdanjem Twitterju. "FEPAFUT izreka sožalje njegovi družini in bližnjim ter celotni družini kluba in panamskega nogometa. Mir njegovi duši," so zapisali pri zvezi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol