J. B. | 12. 1. 2023, 14:44

Grozljiva smrt nekdanjega reprezentanta: nogometaša do smrti pogrizli njegovi psi

Profimedia/fotomontaža

V zgodovino se je vpisal kot eden od herojev zgodovinskega uspeha, življenje pa izgubil na način, ki je pretresel vse.

Iz Južne Afrike prihaja tragična vest o grozljivi smrti upokojenega nogometaša Philemona Mulale. Nekdanji član klubov Mufulira Wanderers in Cape Town Spurs je bil v zlatih letih svoje kariere tudi reprezentant Zambije, za katero je na šestih tekmah zabil tri gole. Dva v polfinalu pokala CECAFA, ki ga je Zambija tudi po njegovi zaslugi na koncu osvojila. To je bil zgodovinski uspeh Zambije, ki je takrat osvojila svoje sploh prvo mednarodno tekmovanje.

Za Mulalo so bili usodni njegovi trije psi, ki so ga napadli na domačem vrtu in pogrizli do smrti. Kot je sporočila policija iz Lichtenburga v Južni Afriki, je nekdanjega nogometaša našla njegova žena. Na prizorišče dogodka so nemudoma prišli policisti in reševalci, toda vse, kar so lahko storili, je bilo to, da so potrdili smrt nesrečnega Mulale.

Psi po imenih Prosper (uspeh), Blessing (blagoslov) in Bulldozer (buldožer) so bili v nogometaševi družini, odkar so bili mladički. Žena Lillian je ob tem pojasnila, kako si "nikdar ni mogla misliti, da se bodo psi obrnili proti njim".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.