2. 8. 2022, 08:49

Humanitarna tekma se je sprevrgla v pretep na igrišču

Twitter/Serie B BKT

Čeprav je bil turnir organiziran, da bi s prodajo vstopnic pomagali pomoči potrebnim, nihče ni pričakoval takšnega "šova", kot sta ga priredila italijanski in turški prvoligaš.  

Dvoboj med turškim prvoligašem Adanom Demirsporjem in italijansko Salernitano bi moral poskrbeti za dober nogomet, a je tekmo turnirja "Angelo Iervolino" zaznamoval prepir med nogometaši na igrišču.

Turnir je bil organiziran v spomin na preminulega brata predsednika Salernitane, prihodek od vstopnic pa je bil namenjen v humanitarne namene. Zanimivo je, da so se tekme igrale le po 45 minut.

Na prvi tekmi je Regina premagala Adano z 1:0, nato pa je na obračunu med Adano in Salernitano nastal pravi kaos. Vse se je začelo, ko je Samet Akaydin udaril Nizozemca Reda Boulta, zaradi česar je prejel rdeči karton, nato pa so se spopadu pridružili še drugi nogometaši.

Pri Salernitani sta bila izključena izkušena Federico Fazio in Lassana Coulibaly, pri Adani pa poleg Akaydina še Kevin Rodrigues.

Na koncu je Adana slavila s 3:1. Na zadnji tekmi trikotnika je Salernitana premagala Regino, tako da je pokal odšel v Adano.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord