1. 8. 2022, 15:03

Zmagoviti zadetek proslavila tako, da je slekla majico, kar je dvignilo ogromno prahu

Instagram/Chloe Kelly/posnetek zaslona/fotomontaža

Zgodba junakinje finala evropskega prvenstva je še toliko bolj izjemna zaradi dejstva, da se je šele aprila vrnila po hudi poškodbi križnih vezi.

Nogometna zmaga Anglije na ženskem Euru 2022 "bo navdih za dekleta in ženske ter za prihodnje generacije", je dejala kraljica Elizabeta II., potem ko so "levinje" ( Navijači angleške ženske nogometne reprezentance so izrazili jezo zaradi namigov, da je vzdevek "levinje" "seksističen" in poudarili, da so levinje v divjini močnejše od levov, ki spijo, medtem ko samice lovijo.) premagale Nemčijo z 2:1 in osvojile svoj prvi veliki pokal v zgodovini.

Zmago Anglije je v nedeljo na razprodanem Wembleyju zagotovil gol v podaljšku tekme. "Vaš uspeh daleč presega trofejo, ki ste si jo tako zasluženo prislužile," je dejala kraljica v nedeljski izjavi.

Trenutek, ko je strelka zadetka, Chloe Kelly, slekla dres in v športnem nedrčku tekla po igrišču, potem ko je v finalu Anglija prišla do zmage, so oboževalci označili za "feministično fotografijo desetletja".

24-letnica je slekla majico, potem ko je iz bližine žogo zabila v gol in evforično stekla po igrišču, da bi proslavljala s svojimi soigralkami.

Moment, ki je povzročil primerjave z nekdanjo ameriško reprezentantko Brandi Chastain, ki je zaslovela leta 1999, potem ko je v finalu svetovnega prvenstva proslavila zadetek zmagovalne enajstmetrovke za svojo državo tako, da je slekla svojo majico in z njo mahala okoli glave, preden je od veselja padla na kolena.

To je bila prelomnica za ženski nogomet v državi, saj so se po zmagi povečala sredstva za ta šport.

"Najljubša nogometašica"

Številni oboževalci so v tistem trenutku podivjali na spletu, eden pa je komentiral: "Chloe Kelly, ki proslavlja svoj zadetek v športnem nedrčku, je feministična podoba desetletja."

Drugi je napisal: "Chloe Kelly nam daje podporni športni modrček, ki ga POTREBUJEMO!"

Tretji je dodal: "Pred eno uro nisem vedel, kdo je Chloe Kelly, vendar je zdaj moja najljubša nogometašica." Nalsednji pa je zapisal: "Njen športni nedrček bo za vedno zapisan v zgodovino."

"Iz spoštovanja do Chloe Kelly zavržem vse svoje nedrčke s spodnjicami in jih zamenjam s športnimi," je v šali zapisala uporabnica. 

Ko je ostalo le še deset minut, je tekma postala izjemno napeta, saj je bila na kocki največja evropska reprezentančna nagrada. Po izenačenem rednem delu, je sledilo še dodatnih 30 minut podaljška. 

Toda Kelly ni želela, da bi tekma prešla v enajstmetrovke in je za svoj prvi mednarodni gol izbrala enega največjih odrov na svetu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ