26. 7. 2022, 13:51

Svetovna prvakinja mora v zapor, ker je vinjena vozila svoja dveletna sinova

Profimedia

Konec aprila je zaradi incidenta zaprosila za preložitev sprejema v Državni nogometni hram slavnih. 

Nekdanja nogometna vratarka Združenih držav Amerike Hope Solo je priznala krivdo za vožnjo v vinjenem stanju in pravi, da se "počasi vrača" po bolnišničnem programu zdravljenja alkohola.

40-letno Solo so aretirali marca, potem ko so jo našli nezavestno v avtu, v katerem sta bila tudi njena sinova dvojčka.

Dobila je 24-mesečno zaporno kazen, vse pogojno, brez 30-dnevnega 'aktivnega' obdobja, ki so ga odšteli od časa, preživetega na rehabilitaciji.

"Pot je bila dolga, vendar se počasi vračam," je zapisala Solo. Zmagovalka svetovnega prvenstva in dvakratna olimpijska prvakinja je dodala: "Ponosna sem na materinstvo in na to, kar sva z možem počela iz dneva v dan več kot dve leti med pandemijo z dveletnima dvojčkoma."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hope Solo (@hopesolo)

"Čeprav sem ponosna na naju, je bilo neverjetno težko in naredila sem veliko napako - zlahka najhujšo napako v svojem življenju."

"Podcenjevala sem, kako uničujoč del mojega življenja je postal alkohol. Dobra stran tako velike napake je, da se težkih lekcij hitro naučimo. Učenje teh lekcij je bilo težko in včasih zelo boleče."

Solo, ki je zbrala 202 tekmi za ZDA, je bila 31. marca aretirana v Severni Karolini in nato obtožena vožnje pod vplivom alkohola, upiranja aretaciji in zlorabe otrok.

Solo je konec aprila zaprosila za preložitev njenega sprejema v Državni nogometni hram slavnih. 

"Obrnila sem se na Hišo slavnih in spoštljivo prosila za preložitev mojega sprejema v hram slavnih do leta 2023. V tem času sta moja energija in fokus popolnoma usmerjen v zdravje, zdravljenje in skrb za mojo družino: želim se zahvaliti za podporo in razumevanje svoje odločitve."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hope Solo (@hopesolo)

Obtožbe upiranja aretaciji in zlorabe otrok so bile prostovoljno zavrnjene, je povedal njen odvetnik. 

Okrožna sodnica v Victoria Roemer je Hope izrekla pogojno kazen 24 mesecev, ki vsebuje 30 dni aktivnega zapora, čeprav je bil ta vštet v čas, preživet v rehabilitacijskem zavodu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord