4. 7. 2022, 13:15

Izgubil se je na milanskem stadionu: domov ga ni bilo kar 10 let!

Twitter/ Jamie Boyle Author

Navijač švicarskega Basla je po tekmi z Milanom ostal na stadionu, ker se ni mogel orientirali.

Nogometni navdušenec je nekoč 10 let spal na ulicah Milana, potem ko se je izgubil na znamenitem stadionu San Siro.

Švicarski upokojenec Rolf Bantle je leta 2004 odpotoval v Italijo, da bi si ogledal tekmo med Baslom in Interjem v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Med tekmo, ki se je končala z zmago italijanske ekipe s 4:1, je Bantle odšel na stranišče. Izgubil je orientacijo in po koncu tekme ni mogel najti svojih prijateljev.

"Nenadoma sem bil v drugem sektorju stadiona. Imel sem približno 20 evrov v žepu in bil sem brez telefona, zato sem odtaval v Milano," je dejal Bantle.

10 let na ulici

Odločil se je ostati v Milanu, ker "ni imel nobenih obveznosti" in na koncu je ostal kar desetletje in spal na ulicah mesta. Bantle je dejal, da je v Italiji "užival svobodo" svojega nenavadnega življenjskega sloga.

"Ljudje so mi dajali hrano in cigarete, en študent pa mi je ponudil spalno vrečo," je povedal Bentle.

Bantle je bil po tekmi pogrešan, vendar ni imel bližnjih sorodnikov in je pred potovanjem v Italijo živel v rehabilitacijskem centru zaradi čezmernega pitja.

Potem ko se je odločil ostati v Milanu, se je Bantle enkrat tedensko tuširal v javnem stranišču in pogosto obiskoval lokalno knjižnico. 

"Zame ni bilo več razloga, da bi šel domov. Užival sem v svobodi Milana," je dodal.

Po padcu in zlomu stegnenice se je končno vrnil v Švico

V italijanski bolnišnicii so leta 2014 ugotovili, da nima zdravstvenega zavarovanja, in stopili v stik s švicarskim konzulatom, ki je poskrbel, da so ga pripeljali domov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.