R.S. | 29. 3. 2023, 16:15

Slavni nogometaš je ugotovil, da je z njegovo hčerko nekaj narobe ...nato je bil diagnosticiran z enako motnjo

Instagram/macajw

"Nekaj časa sem razmišljal o tem, da bi to delil z javnostjo. To sem storil za mojo hčerko, da bi ji dal vedeti, da jo razumem," je zapisal 33-letnik. 

Nogometaš James McClean je razkril, da so mu diagnosticirali avtizem. Povedal je, da je diagnozo delil s svetom zaradi svoje hčerke, ki je prav tako avtistka. "Kot vsi veste, je moja hči Willow-Ivy avtistka," je na družbenih omrežjih zapisal 33-letnik. "Zadnja štiri leta so bila neverjetna, vendar je kot očetu tudi zelo težko opazovati, kako premaguje številne ovire v svojem življenju in se uči obvladovati izzive, s katerimi se vsakodnevno sooča," je razkril med svetovnim tednom sprejemanja avtizma.

Njene lastnosti prepoznal tudi pri sebi

Nogometaš je dodal, da je lastnosti hčerke prepoznal tudi pri sebi, zato se je odločil, da se bo odpravil k zdravniku. "Zdaj, ko imam diagnozo, čutim, da je čas, da jo delim v tednu, ki je namenjen avtizmu," je zapisal. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James McClean (@macajw)

"Nekaj časa sem razmišljal o tem, da bi to delil z javnostjo. To sem storil za mojo hčerko, da bi ji dal vedeti, da jo razumem. To, da je avtistka je ne sme nikoli ovirati pri doseganju njenih ciljev in sanj," je dodal.

Avtizem ima približno eden od 100 otrok na svetu. Je vseživljenjska razvojna motnja, ki prizadane možgane pri procesiranju informacij. Pojavlja se v različnih stopnjah težavnosti - avtizem je del spektra, ki ga imenujemo motnje avtističnega spektra ali na kratko MAS. Nekateri ljudje z avtizmom so sposobni živeti relativno vsakdanje življenje, spet drugi potrebujejo vse življenje strokovno pomoč.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol