J. B. | 3. 12. 2022, 13:58

Je napočil čas za 'penzijo'? Cristiano Ronaldo zagotovo v šoku, Portugalec se je v Katarju znašel med - najslabšimi!

Profimedia

Za enega najbolj vase zagledanih športnikov na planetu Zemlja bo to zagotovo hud udarec. Da se z izborom ne bo strinjal, verjetno ni treba poudarjati. Toda tam je. Med tistimi, ki so pokazali najmanj.

V Katarju je bil zaključen uvodni del svetovnega prvenstva, že v soboto se bo 22. turnir najboljših na planetu Zemlja nadaljeval z obračuni osmine finala. Še preden se bo drugi del začel zares, je spletna stran SofaScore, ki se ukvarja z nogometno statistiko in ocenami igralcev, povezanimi s statističnimi prvinami, med drugim sestavila najslabšo enajsterico uvodnega dela prvenstva. In verjeli ali ne, zraven je tudi - Cristiano Ronaldo!

Zvezdnik Portugalske je v Katarju spisal zgodovino: postal je edini nogometaš, ki se je med strelce vpisal na petih različnih svetovnih prvenstvih. Toda kljub temu ga je doletela neslavna čast. SofaScore meni, da sodi med najslabših 11 rednega dela.

SofaScore

Ob tem je zanimivo, da je že 37-letni Ronaldo eden zgolj dveh v omenjeni ekipi, ki še vedno nastopata na SP. Ostalih devet se je od Katarja že poslovilo. Poleg Ronalda so v najslabši enajsterici uvodnega dela SP tudi Mešal Aisa Baršam, Homam Ahmed, Almoez Ali in Karim Budiaf iz Katarja, Oscar Duarte in Francisco Calvo iz Kostarike, Alistair Johnston in Tajon Buchanan iz Kanade, Abdulelah Al Malki iz Savdske Arabije in Mathew Leckie iz Avstralije.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ