18. 5. 2022, 20:02 | Vir: STA

Znani nogometaš francoskega prvoligaša povzročil škandal

Profimedia

Zaradi ravnanja senegalskega vezista je francoska javnost na nogah. Menite, da upravičeno?

Francoska nogometna zveza je senegalskega vezista Paris Saint-Germaina (PSG) Idrisso Gueyeja pozvala, naj odgovori na obtožbe, češ da je namenoma izpustil sobotno tekmo, posvečeno osveščanju o diskriminaciji nad pripadniki skupnosti LGBTQI+, da mu ne bi bilo treba obleči dresa s številko mavričnih barv.

Profimedia

Senegalski nogometaš manjkal že lani

Za odsotnost na tekmi proti Montpellieru v prvi francoski ligi je Gueye po besedah trenerja Mauricia Pochettina navedel "osebne razloge".

Dvaintridesetletni nogometaš se mora javno opravičiti za ponovno odsotnost v boju proti homofobiji v francoskem nogometu ali povedati, da govorice niso utemeljene. Tekmo, posvečeno proti diskriminaciji, je namreč izpustil že lani.

Profimedia

Francoska nogometna zveza zahteva pojasnilo

"To odsotnost si javnost razlaga tudi kot zavračanje sodelovanja," so zapisali na Francoski nogometni zvezi v pismu, namenjenem nogometašu. Nadaljevali so: "Ali so predvidevanja javnosti neutemeljena in vas pozivamo k takojšnji razlagi, da govorice utišate, ali pa držijo. V tem primeru vas opozarjamo, da se zavedajte posledic vaših dejanj in resne napake, ki ste jo storili."

Prav tako so še zapisali: "Z zavračanjem sodelovanja v kolektivnem prizadevanju proti diskriminaciji potrjujete diskriminatorno vedenje. In ne le proti skupnosti LGBTQI+."

Gueye je v torek sicer prejel javno podporo senegalskega predsednika Mackyja Salla, ki je na Twitterju zapisal: "Podpiram Idrisso Gano Gueyeja. Njegova verska prepričanja se mora spoštovati."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord