12. 5. 2022, 12:27 | Vir: STA

Kapetan Juventusa navijače presenetil s TO novico

Profimedia
Kapetan Juventusa navijače presenetil s TO novico (foto: Profimedia)

"To je moja stoodstotna odločitev," je dejal italijanski nogometaš, ki se bo o nadaljnjih korakih kmalu posvetoval tudi s svojo družino.

Giorgio Chiellini bo po tej sezoni zapustil nogometni klub Juventus Torino, v katerem opravlja vlogo kapetana. To je izjavil po sredinem porazu v finalu italijanskega pokala, ki ga je osvojil Inter iz Milana s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem, kapetanom zmagovite ekipe. 
 
"Za nami je izjemnih 10 let, sedaj je napočil čas za mlajše. Naredil sem vse, kar sem lahko, upam, da sem pustil kakšno sled za seboj. V ponedeljek se bom poslovil od svojih navijačev, to je moja stoodstotna odločitev," je dejal Chiellini, ki bo v serie A poleg domače tekme z Laziom nato odigral še zadnjo prvenstveno tekmo sezone.

Profimedia

Bo s tem končal kariero?

Sedemintridesetletni obrambni igralec še ni odločen, ali bo to tudi konec njegove nogometne poti, odločitev bo sprejel pozneje, tudi po posvetu z družino.

Reprezentančno kariero bo zaključil 1. junija na tekmi z Argentino na londonskem Wembleyju, kjer je julija lani z Italijo osvojil evropski naslov. Na klubski sceni je z Juventusom po prihodu iz Livorna leta 2004 osvojil devet italijanskih prvenstev in po pet pokalnih in superpokalnih lovorik.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.