A. B. | 7. 4. 2022, 22:15

Zakaj Karim Benzema ves dan pred BRILIJANTNO tekmo ni pojedel ničesar?

Profimedia
Zakaj Karim Benzema ves dan pred BRILIJANTNO tekmo ni pojedel ničesar? (foto: Profimedia)

Mnogi ga imajo za kralja nogometnih zelenic, za tem pa ne stoji le fizična, temveč tudi psihična moč. Česa vsega je kljub strogim verskim običajem sposoben eden najboljših belih baletnikov?

34-letni nogometaš Real Madrida Karim Benzema je kljub postu ob ramazanu na tekmi proti angleškemu Chelseaju dosegel senzacionalen hat-trick in svojo ekipo popeljal do izjemne zmage. 

Benzema je samo eden od več kot milijarde muslimanov po vsem svetu, ki se držijo tega 30-dnevnega verskega običaja. Post je zanj najvišja stopnja pobožnosti in hkrati dokaz resničnega verovanja. Med sončnim vzhodom in zahodom muslimanom prepoveduje kakršno koli uživanje hrane in pijače. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Karim Benzema (@karimbenzema)

A verska tradicija zanj ni predstavljala ovire, čemur smo bili priča tudi gledalci. O tem je spregovoril tudi v enem od intervjujev,  njegovi oboževalci pa so izjavo delili na Twitterju: "Ramazan name nima vpliva. To je del mojega življenja in moje vere, zato je obvezen. Zame je to zelo pomembno in dobro se počutim, ko se postim.”

Francoski nogometaš, sicer alžirskega rodu, se je po mnenju oboževalcev in športnih komentatorjev s svojo igro postavil ob bok svetovnima ikonama nogometa - Lionelu Messiju in Christianu Ronaldu.

Več o njegovem sanjskem uspehu preberite:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.