J. B. | 21. 12. 2022, 10:40

Kontroverzni vratar Argentine spet v središču pozornosti: poglejte, kako se je med slavjem norčeval iz Kyliana Mbappeja (FOTO)

Profimedia

Emiliano Martinez je bil eden največjih zvezdnikov ravnokar končanega svetovnega prvenstva. Toda ni blestel le z obrambami, marveč tudi s svojim obnašanjem. Ste že videli, kaj je naredil po vrnitvi domov?

Prejel je nagrado za najboljšega vratarja na svetovnem prvenstvu, si lovoriko prislonil na mednožje in ... In poskrbel za najbolj vulgarno gesto slavja naslova svetovnega prvaka. Emiliano Martinez, vratar Argentine, je v Katarju dokazal, da je vrhunski čuvaj mreže. A hkrati potrdil, da je tudi provokator, kakršnih ni veliko. Med streljanjem enajstmetrovk v finalu mundiala je ves čas skakal okrog francoskih nogometašev, se norčeval iz njih, metal žogo stran, se prepiral s sodniki. In dosegel svoje. Francozi so grešili z bele točke, naslov prvaka je pristal v argentinskih rokah.

Minuta molka za Mbappeja

Martinez ni mogel iz svoje kože niti po vrnitvi v Buenos Aires. Medtem ko je bil s soigralci na odprtem avtobusu, ki ga je na ulicah argentinske prestolnice obkrožilo več kot pet milijonov ljudi, je v rokah držal lutko dojenčka. Da, prav ste prebrali - lutko dojenčka. Na obrazu lutke pa ... fotografija Kyliana Mbappeja! To ni bilo prvič, da se je Martinez spravil na zvezdnika Paris Saint-Germaina. Že po koncu finala je slavje v garderobi prekinil z besedami: "Zdaj pa tišina, prosim. Sledi minuta molka za Mbappeja!"

Za vse to naj bi bile krive Mbappejeve besede, s katerimi je postregel pol leta pred turnirjem v Katarju. Francoz je tedaj dejal: "Evropske reprezentance smo v prednosti, saj ves čas nastopamo v težkih tekmovanjih, kakršna je liga narodov. Ko pridemo na SP, smo pripravljeni. Medtem Brazilija in Argentina v Južni Ameriki ne igrata na tako visoki ravni. Tam nogomet ni tako razvit kot v Evropi. Zato Evropejci redno zmagujejo na svetovnih prvenstvih." Martinez je njegove besede očitno vzel še kako resno ...