22. 7. 2023, 15:01 | Vir: STA

Nogometnemu svetu se je zmešalo: velikan zvezdniku za podpis pogodbe ponuja - verjeli ali ne - milijardo evrov!

Profimedia

In to sploh ni edina vrtoglava ponudba, ki jo je v zadnjem času prejel francoski superzvezdnik.

Francoski nogometni prvak PSG naj bi po poročanju španskega spletnega portala Defensa Central svojemu superzvezdniku Kylianu Mbappeju ponudil mega-pogodbo za deset let ter okroglo milijardo evrov. To bi bila pravzaprav "doživljenjska pogodba" za 24-letnega Francoza, je zapisal portal. Bogata ponudba prihaja od katarskega emirja. PSG je v lasti skupine Qatar Sports Investments (QSI).

Profimedia

Kako se bo odločil Mbappe?

S ponudbo so v klubu želeli prepričati Mbappeja o podaljšanju pogodbe. Zdaj mu ta velja do 30. junija 2024, za zdaj pa je francoski zvezdnik ni podaljšal. Če pri PSG svojega najboljšega napadalca ne želijo iz rok izpustiti kot prostega igralca, bi ga klub moral prodati v tem poletnem ali prihajajočem zimskem prestopnem roku.

Vendar pa naj bi Mbappe že nakazal, da želi izpolniti svojo pogodbo v Parizu. Menda naj bi zato prejel še dodatno finančno nagrado za zvestobo. Pri PSG sumijo, da ima Francoz, ki naj bi se preselil v Španijo, že sklenjeno predpogodbo z Real Madridom, da bi se nato naslednje leto kot prost igralec preselil v špansko prestolnico. Po poročanju medijev je Real to zanikal.

Profimedia

Ugibanja še dodatno podžgali 

Mbappeju naj bi dvorila tudi Savdska Arabija. Superzvezdnik ima ponudbo, ki je "trikrat večja od Real Madrida", so zapisali pri Defensa Centralu, odkar je Savdijce zavrnil svetovni prvak Lionel Messi.

Pri PSG so v petek zvečer podžgali ugibanja o Mbappejevi prihodnosti, ko so objavili moštvo za poletno turnejo po Japonski in Južni Koreji. Med 29 izbranci novega trenerja Luisa Enriqueja ga ni bilo na seznamu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol