J. B. | 6. 12. 2022, 09:10

Legendarni irski grobijan po televiziji obračunal s plešočimi Brazilci: "Kaj je to?! Kot da bi gledal Zvezde plešejo!"

Profimedia/fotomontaža

Je njihovo slavje po vsakem zadetku zmotilo tudi vas? Ali pa nekoč eden najbolj borbenih nogometašev preprosto išče dlako v jajcu?

V ponedeljek zvečer so se v četrtfinale svetovnega prvenstva prebili tudi Brazilci, ki so proti Južni Koreji blesteli in vprašanje zmagovalca rešili že po dobre pol ure tekme. V manj kot 30 minutah so zabili štiri gole, v drugem polčasu sicer prejeli enega, a kljub temu prepričljivo napredovali med osem najboljših. Azijci so bili na trenutke povsem nebogljeni. Brazilija je na najboljši mogoč način demonstrirala svojo izjemno moč v napadu. Trije od štirih golov so bili prava poslastica za največje nogometne sladokusce.

Po vsakem doseženem zadetku so si Brazilci znali dati duška. Gole so proslavljali na svoj način: s plesom. Po enem od zadetkov se jim je ob robu igrišča pridružil celo selektor Tite.

Marsikdo je bil navdušen nad šovom, s katerim so postregli Brazilci, ne pa tudi Roy Keane. Irec, svoj čas eden najbolj grobih in nepopustljivih nogometašev na svetu, je prepričan, da takšne vrste slavje preprosto ne spada na nogometne zelenice.

Nespoštovanje tekmecev

"Brazilija je odigrala odlično tekmo, toda ... Še nikdar v svojem življenju nisem videl toliko plesa!" je v studiu televizijske postaje ITV povedal nekdanji nogometaš Manchester Uniteda in nadaljeval: "To mi ni všeč. Razumem, da je ples del njihove kulture, toda mislim, da je to nespoštovanje tekmecev. Zabili so štiri gole in plesali so po vsakem doseženem zadetku. Nič me ne moti, da so malce zaplesali po prvem golu, ki je bil res imeniten. Toda plesali so tudi po vsakem naslednjem golu, pridružil se jim je celo selektor! Res mi ni všeč, to se mi ne zdi v redu. Še nikdar nisem videl toliko plesa. Kot bi gledal oddajo Zvezde plešejo! Ne morem verjeti, kaj vidim. Res ne."

Kako dolgo bodo Brazilci še poplesovali v Katarju, bo zanimivo videti. Že v četrtfinalu jih vsaj na papirju čaka težji nasprotnik, selecao se bo pomeril s Hrvaško, ki je v ponedeljek Japonsko premagala šele po streljanju enajstmetrovk. Blestel je hrvaški vratar Dominik Livaković, ki je zaustavil kar tri japonske strele z bele točke.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord