J. B. | 11. 1. 2023, 09:12

Legendarni Sebastjan Cimerotič pred novim življenjskim izzivom: vrnil se je tja, kjer se je vse začelo

Borut Živulović/Bobo

Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je po slovesu od Olimpije našel novo službo.

Kodeljevo, precej zaspano naselje skorajda v središču Ljubljane, je bilo nekoč valilnica slovenskih nogometnih talentov. V športnem parku, "ujetem" med Golovcem in Ljubljanico, so gor zrasli številni nogometaši, ki so kasneje posegli po zvezdah.

Najbolj gledan klub tretje lige

Eden teh je bil Sebastjan Cimerotič. A ni bil edini. Še zdaleč ne. Marko Elsner, svoj čas zvezda Crvene zvezde, je gor rasel na Slovanu. Iz bližnjih Most res ni imel daleč do Kodeljevega ... Rdeči dres so s ponosom nosili tudi Aleš Čeh, Aleksander Knavs, Sašo Udovič, Ermin Raković, Robert Englaro, Samir Handanović, Zlatan Ljubijankić, Darijan Matić, Petar Stojanović, Luka Žinko, Željko Milinović, Gregor Židan in še bi lahko naštevali.

Nekoč je bilo v Ljubljani že tako, da kdor je bil dober, je odšel ali na Olimpijo ali na Slovan. Drugega kluba pravzaprav ni bilo.

Danes so zlata leta Slovana, ki je svoj čas nastopal celo v drugi jugoslovanski ligi, žal oddaljen spomin, toda ime je ostalo. Slovan bo vedno Slovan. Morda le tretjeligaš, a še vedno klub, ki bo na svoje tekme privabljal ljudi. O tem marsikaj pove podatek, da ima Slovan v tej sezoni na domačih tekmah v povprečju več gledalcev kot sežanski Tabor. Pa Slovan igra v 3. SNL, v kateri zaseda zadnje mesto, Tabor pa v Prvi ligi Telemach. Slovan je najbolj gledana ekipa 3. SNL. V povprečju je na njegovih domačih tekmah več kot 400 gledalcev!

Trener ekipe do 14 let

Ali bo Slovan še kdaj krojil slovensko prvoligaško sceno, je težko napovedovati. Da bi bilo drugače, če bi se na Kodeljevo vrnilo več nekdanjih članov kluba, pa ni treba poudarjati. Zdaj se je vrnil tudi Sebastjan Cimerotič. Slovan je v torek sporočil, da bo prulski dribler trenersko kariero nadaljeval prav na Kodeljevem. Pred tem je deloval pri Olimpiji, za katero je prav tako igral, zdaj bo del strokovnega štaba Slovana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ND Slovan (@ndslovan)

Toda Sebastjan Cimerotič ne bo vodil članske ekipe. Ne še. Danes 48-letni nekdanji slovenski reprezentant, ki je v svoji bogati karieri igral tudi za Rijeko, Hapoel Tel Aviv in Lecce, bo na Kodeljevem prevzel vodenje ekipe do 14 let. Ne dvomimo, da ima Cime še večje ambicije. A po 30 letih je dovolj že to, da se je vrnil tja, kjer je že bil. Tja, kjer je s svojimi preigravanji prvič poskrbel, da se je po Ljubljani začel širiti glas o fantu, ki mu žoge nihče ne more vzeti, ko jo ima v svojih nogah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.