21. 10. 2022, 13:53 | Vir: STA

Legendarni trener hudo zbolel: odšel na rutinski pregled in dobil srhljivo diagnozo

Profimedia

Vrsto let je veljal za enega najbolj bojevitih nogometnih strokovnjakov na svetu, zdaj pa bije prav posebno bitko z najtežjim nasprotnikom v življenju.

Dolgoletni nogometni trener v nemškem prvenstvu Christoph Daum je zbolel za rakom. "Na žalost sem se moral v zadnjih nekaj mesecih umakniti iz oči javnosti, ker sem po rutinskem pregledu v bolnišnici dobil diagnozo raka," je v petek na Instagramu zapisal znani nemški trener Daum.

Kot je dodal 68-letnik, je v Kölnu "v najboljših rokah", tudi začetno zdravljenje bolezni poteka "zelo dobro". Daum ni natančno objavil, kakšno vrsto raka so mu odkrili.

"Saj me poznate: sem borec in s tem izzivom se bom spopadel optimistično in z vso močjo," je še zapisal Daum, ob tem pa vse prosil, naj spoštujejo njegovo zasebnost, da "bo čim prej ozdravel".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christoph Daum (@christoph_daum_official)

Daum, nekdanji trener Bayerja iz Leverkusna, Eintrachta iz Frankfurta, Stuttgarta in Kölna, ki je bil med drugim tudi selektor Romunije, je svojim sledilcem poslal tudi nasvet: "Pojdite pravočasno na pregled za raka!"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol