J. B. | 23. 3. 2023, 10:44

Leo Messi odšel na večerjo, pred restavracijo pa ... Zvezdnika šele policisti rešili pred evforičnimi navijači (FOTO+VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Prijetna družba, sočen zrezek in kozarček vina - sliši se popolno, kajne? Toda za argentinskega zvezdnika se je sprva miren obed v družbi najbližjih sprevrgel v kaos neverjetnih razsežnosti.

Lionel Messi se je pred dnevi vrnil v Argentino, kjer si bo prvič po osvojenem naslovu svetovnega prvaka na prvenstvu v Katarju spet nadel dres tamkajšnje nogometne reprezentance. Argentince čakata prijateljski tekmi s Panamo in Curacaom, Messi si bo torej lahko privoščil malce oddiha.

Mirna večerja? Pa kaj še!

Nasprotnika bi morala biti lahek zalogaj za svetovne prvake, zato ne preseneča, da si je Messi ob vrnitvi v Buenos Aires najprej privoščil obilno večerjo v eni od najbolj priljubljenih restavracij v argentinski prestolnici.

Profimedia

Vse lepo in prav, če se med njegovimi oboževalci ne bi kot požar razširila vest, da Messi večerja v restavraciji Don Julio. Kar je sledilo, priča o tem, kakšen status nogometaš Paris Saint-Germaina uživa med svojimi rojaki. Da nanj gledajo skorajda kot na božanstvo, ni daleč od resnice.

Pred omenjeno restavracijo se je v nekaj minutah nagnetla nepregledna množica evforičnih Argentincev. "Messi, Messi, Messi!" je odmevalo pred vhodom, vse skupaj pa je prišlo tako daleč, da Messi preprosto ni mogel zapustiti restavracije.

Natakarji so mu predlagali, naj se množici izogne skozi stranski izhod, toda zvezdnik tega ni želel storiti. V miru je počakal na policijo, ki ga je nato pospremila do njegovega jeklenega konjička, s katerim se je v spremstvu varuhov reda in miru odpeljal na varno.

Toda preden je prišel do svojega avtomobila ... Ljudje so ga obkrožili, ga trepljali po ramenih, evforično vzklikali njegovo ime, nekateri so jokali od navdušenja, ker so izjemnega nogometaša lahko videli od blizu.

Profimedia

"Nikdar več si ne bom umil roke. Dotaknil sem se Messija!" je kričal eden od ekstatičnih Argentincev. Da, to je Lionel Messi. Nogometni bog. Za Argentince zagotovo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol