J. B. | 16. 10. 2022, 09:46

Ljubljančani poglobili težave Mariborčanov, toda poglejte, zakaj so vijoličasti po večnem derbiju besni kot ris

Metropolitan/NK Olimpija/fotomontaža

Sobotni večer je bil v Sloveniji rezerviran za ljubitelje nogometa. Veliki obračun državnega prvenstva si je ogledalo več kot osem tisoč ljudi, po tekmi pa je bilo v taboru poraženih gostov zaznati veliko mero nezadovoljstva.

Več kot 8000 ljudi si je v soboto zvečer ogledalo večni derbi med Olimpijo in Mariborom. Tekmo so zaznamovale številne prekinitve, za katere so poskrbeli navijači obeh klubov, in tudi tehnologija VAR. Slednja je sodnikom pomagala presoditi v dveh ključnih trenutkih obračuna Prve lige Telemach. Ob koncu prvega polčasa je glavni sodnik Dragoslav Perić po ogledu počasnega posnetka izključil gostujočega nogometaša Svena Šoštariča Kariča, ki mu je sprva pokazal le karton rumene barve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

V sodnikovem podaljšku je nato s pomočjo tehnologije VAR dosodil še enajstmetrovko za Olimpijo, potem ko sodniki na igrišču niso opazili igranje Nemanje Mitrovića v svojem kazenskem prostoru. V 91. minuti je tekmo z natančno odmerjenim strelom z bele točke odločil Mario Kvesić, po obračunu pa so se v Mariboru še kako hudovali nad delom, ki so ga opravili sodniki.

Pred tem pa brez odziva ob prekršku ...

"Kvesić si je pripravil položaj za udarec v kazenskem prostoru z leve strani, Jug brani, žoga pa je vmes zadela v roko Mitrovića in znova odziv VAR-ekipe na čelu z Matejem Jugom; dosojena je enajstmetrovka za Olimpijo... Pred tem pa brez odziva ob prekršku nad Vipotnikom ..." so "sporen trenutek" tekme pikro pokomentirali na uradni spletni strani Maribora. Vijoličasti so imeli tudi na družbenih omrežjih v zobeh predvsem sodnike.

"Obe odločilni situaciji dosojeni, ko se je vključil VAR."

Komentarji navijačev Maribora so še neprimerno bolj kritični na račun sodnikov. "Sodnik na nivoju pionirske lige v Andori," je bil komentar enega od navijačev štajerskega velikana. Prebrali smo lahko tudi: "Olimpija brez enajstmetrovke ne more slaviti.

Sodniki niso vplivali na tekmo

Toda Olimpija je bila glede na videno na največjem stadionu v državi roko na srce boljši nasprotnik. O tem navsezadnje priča statistika. Zmaji so sprožili kar 13 strelov, Maribor le tri. Žoga je desetkrat letela v okvir mariborskega gola in niti enkrat proti vratom Olimpije. Tudi posest žoge je bila precej na strani zeleno-belih (59:41 v odstotkih), ki so imeli za nameček še tri kote. Maribor si ni priigral niti enega. "Sodniki niso preveč vplivali na tekmo, tudi rdeč karton je bil čist kot solza," je medtem sodnike za opravljeno delo pohvalil kapetan Olimpije Timi Max Elšnik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Olimpija, ki je dobila tudi drugi večni derbi v tej sezoni, je z novo zmago še poglobila krizo Maribora. Ta je trenutno na četrtem mestu lestvice slovenske lige, za vodilno Olimpijo pa po vsega trinajstih krogih zaostaja že za neverjetnih 16 točk!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol