J. Z. | 15. 10. 2022, 19:31

Policisti so imeli že pred derbijem polne roke dela: zasegli celo hladno orožje

Facebook/Viole Maribor 1989

Napetost pred tekmo, ki je pritegnila številne nogometne navdušence, je dosegla vrelišče že dopoldne, ko so morali posredovati organi pregona. 

Policisti so v Ljubljani dopoldne prijele skupino 50 navijačev, ki so se želeli udeležiti nogometnega derbija med Ljubljano in Mariborom. Ker so bili nasilni, so jih domov pospremili policisti. 

Okoli 13. ure so jih namreč obvestili o pretepu med večjo skupino oseb na območju Viča. Večja skupina moških naj bi pristopila do osebe in jo začela pretepati. Oškodovanemu je pomagal mimoidoči, nato se je večja skupina razbežala, poročajo Slovenske novice

Policisti so v neposredni okolici kraja izsledili skupino oseb, ki so bile udeležene v dogodku. Pri ogledu kraja dogodka so policisti odkrili večje število pirotehničnih izdelkov, bokser, manjšo količino snovi za katero se sumi, da je prepovedana rastlina konoplja, ter druge predmete, ki so jih pred tem odvrgle osebe, med drugim ustnike, rokavice in podkape. 

Večerna tekma bo že 150. večni derbi, v živo naj bi si ga ogledalo več tisoč obiskovalcev. V preteklih dneh so se vstopnice odlično prodajale, poznavalci napovedujejo, da bo na tekmi več kot 6000 ljudi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol