J. B. | 15. 10. 2022, 12:47

Povišani toni pred večnim derbijem, legendarni Hrvat direktorja Olimpije obtožil javnega laganja

NK Olimpija Ljubljana

Pred nocojšnjim obračunom med Ljubljančani in Mariborčani so strasti dodobra razgrete, še dodatno merico olja pa je na ogenj prilil eden najboljših jugoslovanskih nogometašev vseh časov.

Sobota je velik dan za slovenski klubski nogomet. Ob 20.15 se bo na največjem stadionu v državi začela tekma med Olimpijo in Mariborom, ki s sabo vedno nosi izjemen tekmovalni naboj. To bo že 150. večni derbi, v živo naj bi si ga ogledalo več tisoč obiskovalcev. V preteklih dneh so se vstopnice odlično prodajale, poznavalci napovedujejo, da bo na tekmi več kot 6000 ljudi.

Oba kluba se v najbolj zanimivo tekmo v deželici na sončni strani Alp podajata s slabo popotnico: Olimpija je v preteklem krogu doživela debakel v gosteh pri mestnem tekmecu Bravu (1:6), Maribor pa je doma izgubil s Koprom (0:1). Vijoličasti bodo poleg tega na večnem derbiju brez trenerja, Damir Krznar je proti Kopru prejel drugi rumeni karton v sezoni, zaradi česar bo zgolj med gledalci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

Medtem je v Ljubljani v dneh pred derbijem veliko prahu dvigoval direktor Igor Barišić. V Nemčiji živeči Hrvat je najprej ostro zavrnil namigovanja, da ima Olimpija finančne težave, nato pa v četrtek z novinarji spregovoril tudi na tiskovni konferenci. Med drugim je razkril, da zaradi širjenja nepreverjenih informacij dobiva celo grožnje s smrtjo, in hkrati vnovič odločno poudaril, da Olimpija nima finančnih težav in da redno plačuje vse račune.

Zadnjo plačo je prejel aprila

Toda le dan kasneje je Barišića na laž postavil legendarni Robert Prosinečki. Nekdanji nogometaš Reala in Barcelone se je v prvi polovici leta vrnil k Olimpiji in prevzel vodenje članske ekipe, a je na trenerski klopi ostal le nekaj mesecev. Vodstvo Olimpije ga je odpustilo tik pred začetkom nove sezone. Zdaj Prosinečki trdi, da Barišićeve besede nikakor ne držijo in da mu Olimpija dejansko dolguje še kar nekaj denarja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija)

"Sam od odhoda do današnjega dne nisem dobil niti evra. Ne samo to. Dolžni so mi tudi za obdobje, ko sem bil še trener. Zadnjo plačo sem prejel aprila. Naj mi ljudje povejo, kam je bil nakazan denar. Na mojem bančnem računu ga namreč ni. S temi ljudmi, odkar sem iz kluba odšel, nisem imel opravka. Nobenega klica, nobenega sestanka. Nič. Jaz ne vem, o čem ta človek govori?!" je za Sportklub povedal Prosinečki.

Kako bo pestro dogajanje pred večnim derbijem vplivalo na nogometaše Olimpije, bomo seveda šele videli. A tudi v primeru poraza ne bo konec sveta. Navsezadnje imajo ljubljanski zmaji zajetno prednost pred Mariborom. Ta za Olimpijo zaostaja kar za trinajst točk.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol